03.05.2011. / 10:06

Autor: Hina

Švicarska našla stotine milijuna franaka od Gadafija, Mubaraka i Ben Alija

"U libijskom slučaju to je bilo 360 milijuna švicarskih franaka", rekao je Knuchel agenciji Reuters. "Ta su sredstva zamrznuta u Švicarskoj nakon naloga švicarske vlade o možda ilegalnim sredstvima u Švicarskoj

Švicarska je našla 360 milijuna švicarskih franaka koji bi mogli biti ilegalna imovina koju su libijski čelnik Moamer Gadafi i osobe iz njegova okruženja pohranili u toj zemlji, priopćilo je švicarsko ministarstvo vanjskih poslova u ponedjeljak.

Također je nađeno oko 410 milijuna franaka koje se povezuje s bivšim egipatskim predsjednikom Hosnijem Mubarakom te 60 milijuna koje se povezuje s bivšim tuniskim predsjednikom Zin al-Abidinom Ben Alijem, rekao je glasnogovornik ministarstva Lars Knuchel.

"U libijskom slučaju to je bilo 360 milijuna švicarskih franaka", rekao je Knuchel agenciji Reuters. "Ta su sredstva zamrznuta u Švicarskoj nakon naloga švicarske vlade o možda ilegalnim sredstvima u Švicarskoj".

Švicarska je ranije objavila da zamrzava sva sredstva povezana s trojicom sjevernoafričkih čelnika te zatražila od financijskih i drugih ustanova da izvijeste o bilo kakvim sumnjivim sredstvima.

Vezane vijesti

Burne ovacije za Aung San Suu Kyi u Ženevi

Burne ovacije za Aung San Suu Kyi u Ženevi

Čelnica mianmarske oporbe Aung San Suu Kyi dočekana je u četvrtak u UN-ovu sjedištu u Ženevi uz burne ovacije oko četiri tisuće sudionika Međunarodne… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika