03.05.2011. / 17:18

Autor: Nacional.hr

Cyber ratovanje: Južna Koreja optužila Sjevernu za hakerski napad

Južnokorejski mediji već su ranije optužili sjevernog susjeda da je osnovao logističku vojnu jedinicu s zadaćom ometanja rada američkih i južnokorejskih vladinih i financijskih mreža

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaTužitelji iz Južne Koreje su izjavili kako su hakeri iz Sjeverne Koreje prošli mjesec napali južnokorejsku banku Nonghyup, izvještava BBC.

Tijekom hakerskog napada poslovanje banke je bilo otežano, a korisnici nisu mogli doći do svojih računa ili podignuti novac te su izbrisani podaci nekih korisnika kreditnih kartica.

Tužiteljstvo je istaknulo kako je software korišten u ovom napadu sličan onome iz prijašnjih napada iz Pjongjanga. Navodi se primjer iz 2009. godine kada su hakirane internetske stranice južnokorejske vlade, za što se isto optužuje Sjeverna Koreja. Južnokorejski mediji već su ranije optužili sjevernog susjeda da je osnovao logističku vojnu jedinicu s zadaćom ometanja rada američkih i južnokorejskih vladinih i financijskih mreža.

Vezane vijesti

Nuklearno oružje - ustavna kategorija

Nuklearno oružje - ustavna kategorija

Sjeverna je Koreja izmijenila ustav kako bi se u tom najvišem državnom dokumentu proglasila nuklearnom silom, što komplicira napore međunarodne… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika