29.04.2012. / 13:01

Autor: Hina

Skupa vjenčanja u Južnoj Koreji

Beatlesi su možda pjevali da je ljubav sve što je potrebno, ali u Južnoj Koreji paru koji se želi vjenčati potrebno je i puno novaca - gotovo 200.000 američkih dolara, što je četiri puta više od prosječne godišnje zarade.

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaBeatlesi su možda pjevali da je ljubav sve što je potrebno, ali u Južnoj Koreji paru koji se želi vjenčati potrebno je i puno novaca - gotovo 200.000 američkih dolara, što je četiri puta više od prosječne godišnje zarade.

Visoki troškovi rezultat su tradicije koja podrazumijeva kupovanje luksuznih poklona za članove obitelji prije vjenčanja, kao što su bunde i dijamanti, i običaja da mladoženja mora osigurati dom u kojem će bračni par živjeti.

Prosječna cijena vjenčanja u 2011. godini skočila je oko 270 posto u odnosu na 1999. godinu, a inflacija je u istom razdoblju porasla 45,5 posto.

U Južnoj Koreji prosječna godišnja zarada je oko 42.400 dolara, a za vjenčanje je potrebno puno više novaca pa zbog toga parovi koji će se vjenčati moraju posuđivati novac od roditelja ili dizati kredite.

Vezane vijesti

Marihuana s državnim pečatom

Marihuana s državnim pečatom

Urugvajska vlada objavila je prijedlog zakona kojim želi ozakoniti i nadzirati tržište marihuane, ocjenjujući da je ta droga manje opasna od crnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika