03.05.2011. / 17:02

Autor: Hina

Francuska i Njemačka za sankcije sirijskim čelnicima

Pariz i Berlin izjavili su u utorak da traže nametanje sankcija EU-a sirijskim čelnicima, među kojima i predsjedniku Bašaru al-Asadu kao odgovor na nasilno obuzdavanje prodemokratskih prosvjeda.

Alain Juppe (Reuters)Alain Juppe (Reuters)Pariz i Berlin izjavili su u utorak da traže nametanje sankcija EU-a sirijskim čelnicima, među kojima i predsjedniku Bašaru al-Asadu kao odgovor na nasilno obuzdavanje prodemokratskih prosvjeda.

"Mi pokušavamo djelovati s našim europskim partnerima", rekao je novinarima francuski ministar vanjskih poslova Alain Juppe. Na pitanje treba li Asad biti među onima koje će pogoditi sankcije, Juppe je rekao da je to "ono što Francuska želi".

Također je ocijenio da je "vlada koja ubija svoje građane" koje prosvjeduju "izgubila svoj legitimitet".

Zamjenik njemačkog ministra vanjskih poslova Werner Hoyer izjavio je da je vrijeme za akciju.

"Stalne brutalne akcije sirijske vlade ne ostavljaju drugi izbor Europskoj uniji nego izvršiti pritisak s ciljanim snakcijama protiv režima", kazao je.

Članice EU-a dogovorile su se prošli petak da će nametnuti embargo na oružje Siriji i razmotriti druge mjere u skladu s preliminarnim sporazumom koji su postigli veleposlanici, a koji bi trebao biti dovršen idućih dana.

Vezane vijesti

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Francuska i Njemačka žele "ojačati gospodarsku, monetarnu a sutra i političku uniju", rekao je u srijedu Francois Hollande dočekujući njemačku… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika