04.05.2011. / 12:44

Autor: Hina

Pakistan poziva svijet u pomoć protiv "terorizma"

"Sigurnost i borba protiv ekstremizma ili terorizma nisu zadatak samo jedne nacije", izjavio je u srijedu u Parizu njegov premijer Jusuf Raza Gilani

Raza GilaniRaza GilaniPakistanu treba pomoć iz čitavog svijeta u borbi protiv "terorizma", njegova "problema broj jedan", izjavio je u srijedu u Parizu njegov premijer Jusuf Raza Gilani, zahtijevajući od Zapada da se suzdrži od odašiljanja "negativnih poruka" o njegovoj zemlji.

"Sigurnost i borba protiv ekstremizma ili terorizma nisu zadatak samo jedne nacije", kazao je on pred francuskim šefovima tvrtki, tri dana nakon smrti Osame bin Ladena, kojega je ubila američka vojska nedaleko Islamabada.

"Treba nam globalna strategija u borbi protiv terorizma. Potrebna nam je podrška čitavog svijeta", dodao je on. Naglasio je da terorizam pogađa "čitavu regiju i svijet".

Ustvrdivši da se Islamabad bori protiv terorizma, problema "broj 1", te da je već "platio danak", Jusuf Raza Gilani objasnio je kako to "ne radi samo za Pakistan već i za mir, prosperitet i napredak čitavog svijeta".

Vezane vijesti

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Francuska i Njemačka žele "ojačati gospodarsku, monetarnu a sutra i političku uniju", rekao je u srijedu Francois Hollande dočekujući njemačku… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika