04.05.2011. / 16:17

Autor: Hina

Ubijen koordinator Al Kaide u Čečeniji

Koordinator Al Kaide na sjevernom Kavkazu Abdula Kurd ubijen je u specijalnoj operaciji ruskih snaga u Čečeniji, priopćio je u srijedu Nacionalni protuteroristički odbor (NAK), a prenose ruski mediji.

Foto: ArhivaFoto: ArhivaKoordinator Al Kaide na sjevernom Kavkazu Abdula Kurd ubijen je u specijalnoj operaciji ruskih snaga u Čečeniji, priopćio je u srijedu Nacionalni protuteroristički odbor (NAK), a prenose ruski mediji.

Kurd je sudjelovao u planiranju i organizaciji napada te ubijanju civila, policajaca i vojnika, navodi se u priopćenju.

Kod Abdule Kurda nađena je turska putovnica na ime Dogera Sevdeta.

"Po podacima (Savezne službe sigurnosti) FSB-a, on je došao na teritorij sjevernog Kavkaza 1991. iz gruzijskog Pankiškog klanca", priopćio je Odbor.

"Dvojica pobunjenika ubijena su 3. svibnja u sukobima na planinskom području Vedena u Čečeniji. Jedan od te dvojice identificiran je kao Doger Sevdet, turski državljanin rođen 1977. poznatiji pod imenom Abdula Kurd", navodi NAK i ističe da je on bio izaslanik Al Kaide na sjevernom Kavkazu.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika