05.05.2011. / 18:01

Autor: Hina

Zapovjedni brod američke 6. flote u Dubrovniku

Zapovjednik Mount Whitneya je kapetan Jeffrey Ruth, a posadu čini više od 400 pripadnika američke ratne mornarice i više od 150 članova civilnog osoblja u sklopu američkog MSC-a, stoji u priopćenju

ArhivaArhivaZapovjedni brod američke 6. flote USS Mount Whitney uplovio je u četvrtak u dubrovačku luku u redovni posjet tijekom kojeg će posjetiteljima biti upriličen prijam na brodu, a organizirat će se i susreti s dubrovačkim uglednicima iz raznih sfera života, dok će članovi posade dobiti priliku upoznati se sa svjetski poznatim dubrovačkim kulturnim i povijesnim znamenitostima, priopćeno je američkog veleposlanstva u Zagrebu.

Zapovjednik Mount Whitneya je kapetan Jeffrey Ruth, a posadu čini više od 400 pripadnika američke ratne mornarice i više od 150 članova civilnog osoblja u sklopu američkog MSC-a, stoji u priopćenju.

Kad je na njemu, Mount Whitneyem zapovijeda američki viceadmiral Harry Harris, zapovjednik 6. američke flote, stacionirane u talijanskoj luci Gaeti, koji istodobno obnaša i dužnosti dozapovjednika Američkih mornaričkih snaga za Europu i za Afriku.

Tijekom prošle godine, Američke mornaričke snage u Europi su u suradnji s Hrvatskom ratnom mornaricom sudjelovale u opsežnim vježbama u cilju potpore ispunjenju ciljeva koje je pred Hrvatsku postavio NATO savez.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

registracija
12/12/10

Klarens, 05.05.11. 21:03

EEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
Sad che nam ljubav izraziti
DOSLOVNO !!!


registracija
20/2/08

BeetleBlues, 06.05.11. 03:04

Zelim svima ugodan posjet. Prijateljima kao sto su Amerikanci nasa su vrata uvijek otvorena.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika