06.05.2011. / 10:15

Autor: Hina , Nacional.hr

Bin Laden je 'primjereno' bačen s nosača aviona, pročitana mu i islamska molitva

Brzi Bin Ladenov pogreb s palube nosača zrakoplova u sjevernom Arapskom moru podigao je buru, jer su mnogi muslimani tvrdili da je to učinjeno suprotno islamskim običajima

Barack ObamaBarack ObamaAmerički predsjednik Barack Obama izjavio je u četvrtak da su američke snage "poštovale" tijelo Osame bin Ladena kada su ga pokapale u more.

"O tome smo, očito, vodili mnogo više brige nego što je to činio Bin Laden kada je ubio 3000 ljudi. Njega nije bilo briga", rekao je Obama u emisiji "60 minuta" televizije CBS.

"Ali, to je nešto što nas čini drugačijima. Mislim da smo to napravili primjereno", rekao je Obama.

Brzi Bin Ladenov pogreb s palube nosača zrakoplova u sjevernom Arapskom moru podigao je buru, jer su mnogi muslimani tvrdili da je to učinjeno suprotno islamskim običajima.

Amerikanci su objavili da je Bin Ladenovo tijelo oprano i da je u skladu s vjerskim zakonima prije pogreba pročitana islamska molitva.

"Bila je to zajednička odluka", rekao je Obama, odgovarajući na pitanje je li sam donio odluku o brzom pogrebu. "Unaprijed smo razmislili što čemo učiniti ako Bin Laden bude usmrćen u akciji. I mislim da smo pokušali učiniti nešto, savjetujući se sa stručnjacima za islamske zakone i običaje, što je primjerno, što se prema mrtvom tijelu odnosi s poštovanjem", kazao je Obama.

Sudijski šeik Abdul Mohsen Al-Obajkan, savjetnik saudijskog dvora, rekao je da ovo nije bio islamski način pogreba. "Islamski je način da se pokojnika pokopa u zemlju (ako umre na zemlji) kao i sve druge ljude", kazao je.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

registracija
11/10/10

agaSovulj, 06.05.11. 13:25

sumjam da je to nesto sto vas cini drugacijima. Ubijanjem nenaoruzanih ljudi ne postaje se drugacijim od terorista. Da ste uhvatili bin Ladena, i sudili mu za zlocine koje je uradio, onda bi bili drugaciji. Da je to uradeno, vjerujem da bi Obamina popularnost bila jos veca, kako u Americi tako i izvan nje.
Od Obame se, kad je izabran za predsjednika, ocekivalo da ce biti transformacijski orijentiran; ne sluziti velikom kapitalu i pribliziti Ameriku svijetu. Radi tih ocekivanja je i dobio nobelovu nagradu. Medutim, ili se previse ocekivalo, ili je utjecaj krupnog kapitala potcijenjen. Ja mislim da je ovo posljednje, jer su specijalne interesne grupe do sad svakog americkog predsjednika drzale u saci.


registracija
22/2/11

grrow, 06.05.11. 13:30

Osama Bin Laden u vrtu uzgajao marihuanu, pogledaj slike i video trave koju je uzgajao uz kelj i kupus.... http://www.balkan-express.org/template-features/2-aktualno/249-bin-laden-u-vrtu-uzgajao-marihuanu#249


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika