09.05.2011. / 13:54

Autor: Nacional.hr

Rimljani strahuju od potresa predviđenog za srijedu 11.5.

Na talijanskim internetskim stranicama i socijalnim mrežama već mjesecima se raspravlja o radu seizmologa Raffaela Bendandija, koji je predvidjeo nekoliko potresa koji su se dogodili, a među njima i jedan koji bi se preksutra trebao dogoditi u Rimu.

Rimljani se sa strahom prisjećaju razornog potresa u L'Auquili iz 2009. godineRimljani se sa strahom prisjećaju razornog potresa u L'Auquili iz 2009. godineRimljani su u strahu od mogućeg potresa koji bi se prema predviđanjima pokojnog seizmologa trebao dogoditi prekosutra 11.5., prenosi Yahoo.

Na talijanskim internetskim stranicama i socijalnim mrežama već mjesecima se raspravlja o radu seizmologa Raffaela Bendandija, koji je predvidjeo nekoliko potresa koji su se dogodili, a među njima i jedan koji bi se preksutra trebao dogoditi u Rimu. Talijanska Agencija za civilnu zaštitu pokušava smiriti građane izjavama da znanstvenici tvrde da je nemoguće predvidjeti potrese, no građani su unatoč tome u panici. Građani se još uvijek sjećaju teškog potresa koji se 2009. dogodio u L'Aquilai u kojem je poginulo 300 ljudi i koji se osjetio i u Rimu.

Raffaelo Benandini je umro 1979 i smatrao je da su potresi posljedica međusobnog utjecaja položaja planeta, sunca i mjeseca i da ih je zato moguće predvidjeti. Davne 1923. predvidio je potres u talijanskoj regiji Marche, koja se nalazi između Jadranskog mora i Apenina. Njegovo predviđanje je bilo točno, iako je prognozu promašio za dva dana. Tijekom njegove duge karijere, njegove teorije su proučavali neki od najvećih svjetskih astronoma.

Vezane vijesti

Kalinić o razornom potresu govori već pet godina

Kalinić o razornom potresu govori već pet godina

Pročelnik zagrebačkog gradskog Ureda za upravljanje u hitnim situacijama, Pavle Kalinić, izjavio je kako njegov ured o razornom potresu govori već… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika