14.08.2009. / 19:45

Autor: Martina Čizmić

Bernardini: Premijeru Berlusconi, mogu li živjeti kod vas?

"Ovo nije provokacija, već stvarna molba koja se temelji na izjavi premijera", piše u pismu na koje nitko još nije odgovorio

Hoće li se Berlusconi prisjetiti svoje ponude?Hoće li se Berlusconi prisjetiti svoje ponude?Kada je u travnju ove godine talijanski grad L'Aquilu pogodio potres jačine 6,3 stupnjeva, mnogi su domovi u potpunosti porušeni. Tisuće su Talijana ostale bez krova nad glavom i doslovce preko noći postali beskućnici.

Premijer Silvio Berlusconi, koji ih je nekoliko dana kasnije posjetio u šatorskom naselju, ponudio im je smještaj u svojim vilama, kako bi im olakšao situaciju.

No, nitko ga nije ozbiljno shvatio. Do danas.

Naime, Antonio Bernardini odlučio je ispitati čvrstoću Berlusconijeve ponude i poslao pismo državnoj civilnoj zaštiti sa pitanjem može li ju iskoristiti. Dodao je kako bi veoma rado odsjeo u Berlusconijevoj vili na Sardiniji ili kući u Rimu.

"Ovo nije provokacija, već stvarna molba koja se temelji na izjavi premijera", piše u pismu na koje nitko još nije odgovorio.

Bernardini nije tražio smještaj samo za sebe, već je, razočaran odnosnom vlasnika hotela prema stradalim ljudima, pitao mogu li i drugi beskućnici dobiti smještaj kod talijanskog premijera.

Talijanski mediji ističu kako bi se Berlusconi ovog vikenda trebao naći u pokrajini Abruzzo, pa ne isključuju mogućnost da premijer odgovori Bernardiniju osobno.

Vezane vijesti

Kalinić o razornom potresu govori već pet godina

Kalinić o razornom potresu govori već pet godina

Pročelnik zagrebačkog gradskog Ureda za upravljanje u hitnim situacijama, Pavle Kalinić, izjavio je kako njegov ured o razornom potresu govori već… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika