10.05.2011. / 12:15

Autor: Hina , Nacional.hr

Američki vojnici bili spremni na sukob s pakistanskim snagama

Američki predsjednik upozorio je na mogućnost sukoba s pakistanskim vojnicima deset dana prije akcije 1. svibnja. Zato su za zaštitu američkih specijalaca u Abotabadu, gdje je pronađen Osama bin Laden, poslana dva dodatna helikoptera

Kuća u kojoj je ubijen Bin Laden (Reuters)Kuća u kojoj je ubijen Bin Laden (Reuters)Američki predsjednik Barack Obama zapovijedio je da američke snage poslane da eliminiraju Osamu bin Ladena budu dovoljno snažne da se mogu suočiti s pakistanskim snagama u slučaju da im one odgovore, objavio je The New York Times.

Američki predsjednik upozorio je na mogućnost sukoba s pakistanskim vojnicima deset dana prije akcije 1. svibnja. Zato su za zaštitu američkih specijalaca u Abotabadu, gdje je pronađen Osama bin Laden, poslana dva dodatna helikoptera, po visokim američkim dužnosnicima koji su željeli ostati neimenovani.

"Predsjednik je želio dodatne snage u slučaju da to bude potrebno", rekao je izvor.

Osim toga, za djelovanje su bile spremne dvije ekipe stručnjaka, jedna za pokop Osame bin Ladena u slučaju da bude ubijen, a druga, koju su činili stručnjaci za ispitivanje i prevoditelji, za slučaj da bude zarobljen, dodaje list. Druga skupina nalazila se vjerojatno na nosaču zrakoplova Carl Vinson, u Omanskom moru.

Bin Laden je u akciji ubijen, a pokopan je na moru.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika