10.05.2011. / 17:17

Autor: Hina , Nacional.hr

Masovna uhićenja i racije u civilnim udrugama u Turskoj

Ta se skupina smatra odgovornom za samoubilački napad 2001. u kojem su dva policajca i turist poginuli na središnjem istanbulskom trgu Taksim

Turska antiteroristička policija uhitila je u ponedjeljak u Istanbulu 34 osobe pod sumnjom da su povezani sa zabranjenim ljevičarskim pokretom DHKP-C, prenose turske novinske agencije.

Ta se skupina smatra odgovornom za samoubilački napad 2001. u kojem su dva policajca i turist poginuli na središnjem istanbulskom trgu Taksim.

Među uhićenima su tri glazbenika, članovi društveno angažirane grupe Yorum.

Policija je istodobno upala u urede Organizacije za zaštitu ljudskih prava i sloboda Okmeydani, Saveza omladinskih organizacija i u kulturni centar Idil, prenose agencije Anatolija i Dogan.

Akcija je pokrenuta mjesec dana uoči parlamentarnih izbora na kojima se očekuje pobjeda vladajuće Stranke pravde i razvoja (AK) i treći uzastopni mandat premijera Tayyipa Erdogana.

Podsjećajući na islamističke korijene Erdogana, kritičari strahuju da AK želi uništiti tradicionalni sekularizam u Turskoj.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika