10.05.2011. / 21:35

Autor: Hina , Nacional.hr

Kako se ponašati u slučaju crkvene pedofilije?

Sveta Stolica još je u srpnju 2010., na vrhuncu skandala sa svećenicima pedofilima najavila da će ta kongregacija poraditi na "preporukama biskupijama koje će postojeće naputke o ponašanju u slučajevima spolnog zlostavljanja maloljetnika učiniti strožim, jasnijim i djelotvornijim"

Foto: Igor Šoban (Ilustracija)Foto: Igor Šoban (Ilustracija)Cirkularno pismo Vatikana biskupima u cijelom svijetu s uputama kako se ponašati prema slučajevima pedofilije unutar Katoličke crkve trebalo bi biti objavljeno uskoro, doznaje se u utorak iz vatikanskih izvora.

Kardinal William Levada, prefekt Kongregacije za nauk vjere u studenom je najavio kako se to cirkularno pismo priprema, rekavši da će sadržavati "upute za usklađeni i učinkoviti program" za "prihvat žrtava", "suradnju s civilnim vlastima", "zaštitu žrtava" i "stvaranje novih svećenika".

Sveta Stolica još je u srpnju 2010., na vrhuncu skandala sa svećenicima pedofilima najavila da će ta kongregacija poraditi na "preporukama biskupijama koje će postojeće naputke o ponašanju u slučajevima spolnog zlostavljanja maloljetnika učiniti strožim, jasnijim i djelotvornijim".

Vezane vijesti

Biskup kriv za prikrivanje pedofilije

Biskup kriv za prikrivanje pedofilije

Američki biskup William Lynn proglašen je krivim u petak u Philadephiji (Pennsylvania) za prikrivanje svećenika pedofila i time postao najviši… Više

Komentari

registracija
1/3/11

Laudate, 10.05.11. 22:26

Ateistički križari ne posustaju u svom đihadu protiv Katoličke Crkve..
Iste teme, iste fotografije prožvakavaju se po tko zna koji puta jer treba narod odvratiti od Crkve. Osobito pred dolazak pape.


registracija
11/10/10

agaSovulj, 11.05.11. 03:30

e Laudate, ako vam jos uvijek nije jasno da se ovakve stvari dogadaju u instituciji u koju vjerujete, te ako vam nije jasno da su te stvari za svaku osudu, pogotovo od strane vjernika, onda vam svaka cast na vasoj vjeri. Zbilja slijedite put onoga u koga se zaklinjete.


registracija
8/4/08

arisa, 11.05.11. 06:42

Pred zakonom svi pedofili bi trebali biti isto tretirani.
Osim izuzeca onih kojima je sve-visnji to dozvolio radi dobrobiti svih.
Zrtve su uvjek ovce ili janjci.


registracija
1/1/70

, 11.05.11. 07:11

Kako se ponašati u slučaju crkvene pedofilij ?Te neljude (monstrume) bez zadrške i kajanja...potamaniti.


registracija
1/3/11

Laudate, 11.05.11. 07:25

U Hrvatskoj su zabilježena dva ili tri slučaja koja povezuju svećenike sa pedofilijom. Čitajući članke u našim medijima i komentare stječe se dojam da je toga puno više i isključivo među svećenstvom.
Da li je to stvarno tako ili želja onih koji pišu i komentiraju.
Pitam sve vas komentatore što znate o pedofiliji u Hrvatskoj a da je potkrepljeno činjenicama a ne općim frazama? Što znate u svijetu?


registracija
1/1/70

, 11.05.11. 07:49

Svi su oni isti i svi su lopovi....siliju djecu po crkvenim odajama...blagosivaju tenkove,topove,postrojbe...da se što više pobije onih drugih....uvijek su na strani zločina i zločinaca....tko u njih vjeruje il' je isti il' malo retardiran..druge nema.I ja vjerujem u Boga...sam izmolim svaki dan Oče naš.Zdravo Marijo....zar su mi za obraćanje Bogu potrebni ovi talibani?


registracija
9/4/10

imela, 11.05.11. 11:20

"Kako se ponašati u slučaju crkvene pedofilije?"

To je bar jednostavno ne ici vise u crkvu , ispisati dijete sa vjeronauka i iz crkvenog zbora, a kod kuce im uciti osnovnim krscanskim vrijednostima.
I tako to dok se problem ne rijesi.


registracija
1/3/11

Laudate, 11.05.11. 12:30

"Kako se ponašati u slučaju školske pedofilije?"
Ispisati djecu iz škole, a učiti ih čitanju i pisanju kod kuće.
Ako sam dobro shvatio Imelu.


registracija
12/1/11

siziff, 24.06.11. 22:59

"Kako se ponašati u slučaju školske pedofilije?"

Staviti ih na muke po uzoru na....... (i prisutnog Laudatića), pa će odpjevati malo podužu pjesmicu o svojim pedofilsko-pederskim avanturicama, kako u okrilju matere Crkve tako i van nje.

Laudatiću!
Opet bezobrazno lažeš.
Samo u slučaju Brajša je više od "dva tri slučaja"


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika