12.05.2011. / 12:55

Autor: Nacional.hr

Kinezi pomoću Pakistanaca "kradu" američku tehnologiju?

Koliko je Amerikancima taj helikopter važan govori i činjenica da je tim američkih specijalaca pokušao uništiti olupinu helikoptera eksplozivom, no dio je ipak preživio

Pakistanski dužnosnici mogli bi pomoći Kini da dođe do vrijedne američke vojne tehnologije koja je bila upotrebljena u akciji protiv Osame bin Ladena. Prije svega, radi se o srušenom "nevidljivom helikopteru".

Russia Today javlja kako je prije akcije eliminacije Osame bin Ladena "nevidljivi helikopter" bio samo glasina. No, nakon što se jedan takav helikopter sruštio tijekom akcije, postalo je jasno da američka vojska u svojim redovima ima "asa u rukavu".

Koliko je Amerikancima taj helikopter važan govori i činjenica da je tim američkih specijalaca pokušao uništiti olupinu helikoptera eksplozivom, no dio je ipak preživio.

Iako je Pentagon odmah od Pakistana zatražio vraćanje olupine, Pakistanci su javno izjavili kako su spremni dopustiti Kinezima da pregledaju olupinu.

Američki vojni dužnosnici izjavili su kako bi ih iznenadilo da Kina nije izrazila interes da pregleda olupinu helikoptera koja je izazvala čuđenje i među lokalnim stanovništvom dan nakon akcije.

Bijela kuća i Pentagon još uvijek se nisu izjasnili o tipu helikoptera koji se srušio u Pakistanu.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

registracija
3/12/10

Yoda, 12.05.11. 18:44

Sranje,,, Pakistanci su imali nevidljivi zid i eto ga...


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika