12.05.2011. / 15:14

Autor: Hina

Medvedev: Rusija i Pakistan zajedno protiv terorizma

Rusija i Pakistan koordinirat će napore u borbi protiv terorizma, izjavio je u četvrtak ruski predsjednik Dmitrij Medvedev na sastanku s pakistanskim kolegom Asifom Alijem Zardarijem u Kremlju, javljaju ruski mediji.

Vladimir Putin i Dmitrij MedvedevVladimir Putin i Dmitrij MedvedevRusija i Pakistan koordinirat će napore u borbi protiv terorizma, izjavio je u četvrtak ruski predsjednik Dmitrij Medvedev na sastanku s pakistanskim kolegom Asifom Alijem Zardarijem u Kremlju, javljaju ruski mediji.

"Očito je da su naše države suočene s potpuno istim prijetnjama što se tiče međunarodnog terorizma", rekao je Medvedev. Ruski predsjednik nazvao je terorizam "glavnim zlom 21. stoljeća".

Govoreći o odnosima između Rusije i Pakistana, Medvedev je istaknuo da se oni razvijaju stabilno i postupno.

"Mislim da naši odnosi imaju dobru perspektivu, trebamo samo pojačati gospodarsku suradnju", ocijenio je.

Zardari, koji boravi u službenom posjetu Moskvi, izjavio je da pakistanski narod želi jačati suradnju s Rusijom i izrazio je uvjerenost da će njegov posjet biti "povijesni" te će omogućiti okretanje nove stranice u odnosima dviju zemalja.

U nazočnosti dvojice predsjednika potpisan je međuvladin sporazum o zračnom prometu te memorandumi o razumijevanju na području energetike i poljoprivrede.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika