13.05.2011. / 10:26

Autor: Hina , Nacional.hr

U rovinjskom akvatoriju pronađena lešina kitopsine

U rovinjskom akvatoriju uočena je jučer uginula kitopsina, dugačka oko 7 metara, kako pluta u poluraspadnutom stanju između otočića Mala i Velika Figarola, izvijestila je jutros Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS).

Foto: www.Vatrogasci-rovinj.hrFoto: www.Vatrogasci-rovinj.hrU rovinjskom akvatoriju uočena je jučer uginula kitopsina, dugačka oko 7 metara, kako pluta u poluraspadnutom stanju između otočića Mala i Velika Figarola, izvijestila je jutros Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS).

Rovinjska lučka kapetanija o tome je obavijestila pulsku Veterinarsku ambulantu dok je Županijski centar 112 o primljenoj informaciji obavijestio Nacinalnu središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC), Inspekciju zaštite okoliša, Ribarsku inspekciju te policiju.

Po izvršenom izvidu, dogovoreno je s pulskom Veterinarskom ambulantom i javnom vatrogasnom postrojbom (JVP) Rovinj da obave zbrinjavanje lešine kitopsine.

Veterinarska ambulanta dobila je odobrenje Državnog zavoda za zaštitu prirode da se lešina otegli na otvoreno more i ondje potopi, jer je jako raspadnuta, a potapanje su obavili pripadnici rovinjske vatrogasne postrojbe.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika