13.05.2011. / 11:59

Autor: Hina , Nacional.hr

Izetbegović: 'Bošnjaci ne podnose da ih netko analizira. Tu je sva greška Ive Josipovića'

"Uvjeren sam da (Josipović) neće prijeći mjeru u branjenju politike HDZ-ova (u BiH)", kazao je Izetbegović

Ivo Josipović i Bakir Izetbegović Ivo Josipović i Bakir Izetbegović Član predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović ocijenio je kako su odnosi koje BiH ima s Hrvatskom dobri te kako na tom planu a posebice u odnosu na politiku hrvatskog predsjednika Ive Josipovića neće biti problema.

"Ne mislim da ćemo imati problema s politikom Hrvatske prema BiH, naroičito s politikom predsjednika Josipovića. Nakon svega što su proživjeli, Bošnjaci su postali preosjetljivi, ne podnose da ih netko analizira, da im netko daje 'prolazne ocjene'. I tu je sva greška predsjednika Josipovića", izjavio je Izetbegović u intervjuu kojega je u petak objavilo sarajevsko "Oslobođenje".

Ovim je riječima Izetbegović odgovorio na pitanje u kojemu su potencirana nedavna verbalna sukobljavanja i optužbe na račun hrvatskog predsjednika nakon različitih interpretacija njegovih izjava o muslimanima u BiH što ih je iznio u intervjuu Reutersu.

Izetbegović je kazao kako je normalna stvar to što predsjednik Josipović stoji iza stranaka za koje su Hrvati u BiH masovno glasovali, kao što je po njegovu mišljenju normalno i to da ne stoji iza politike koja u Banjoj Luci traži potporu uspostavi trećeg entiteta odnosno za "antidaytonsku podjelu Federacije BiH".

"Uvjeren sam da (Josipović) neće prijeći mjeru u branjenju politike HDZ-ova (u BiH)", kazao je Izetbegović koji je potvrdio kako njegova Stranka demokratske akcije (SDA) i dalje želi da HDZ BiH i HDZ 1990. budu dijelom buduće vladajuće većine na razini države BiH.

"Nadam se približavanju stajališta i uspostavi jake vlade temeljene na što širem konsenzusu koji će uključiti i HDZ-ove", izjavio je bošnjački član predsjedništva BiH.

Komentirajući opće stanje u BiH, Izetbegović je kazao kako je uvjeren da sazrijeva odlučnost međunarodne zajednice da zaustavi dezintegracijske trendove u zemlji prije nego za to bude kasno.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
31/1/10

STTony, 13.05.11. 14:08

Pa tko uopće ima dovoljan kapacitet da objektivno analizira tako naprednu i inteligentnu naciju i državu?


registracija
22/6/10

Konstantinos, 13.05.11. 16:08

Imam dojam da sto je HR iskrenija prema BiH to su Bosnjaci iracionalniji jer im treba sukob sa HR po svaku cijenu. Oni sebe namjerno stavljaju u taj "klinc" ne bi li status zrtve uzivali sto je vise moguce. Hrvatska se odavno ispricala i otkupila za sve zlo u BiH i sve to jos nije dovoljno nego se donom ide na Josipovica gotovo istom mjerom kao na Srbe i Srbijance. Tu ocito nesto ne stima i pitanje je kada ce ovakva pro Srpska politika biti dominantna u vladajucoj eliti BiH. Hr je pre vise pomogla BiH kad joj je bilo najteze da se drzava BiH ponasa na ovaj nacin, barem im od Josipovica i danasnje HR ne prijeti ama bas nikakva opasnost, stovise ako bi se netko nasao ugroziti Muslimane, HR bi morala (ne zato sto bi htijela) nego zato sto je NATO clanica intervenirati i spasavati Muslimane p amakar i na stetu tamosnjih Hrvata. Muslimani i Bosnjaci to nikako ne zele vidjeti, ali im je manipulacija opasnosti od "dviju strana" puno draza.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika