14.05.2011. / 10:24

Autor: Hina

Medvedev oštro po Putinu: Moć u rukama jednog čovjeka dovodi do rata i stagnacije

"Prevelika koncentracija moći je uistinu opasna stvar: u ovoj se zemlji to dogodilo puno puta i uvijek je vodilo ili u stagnaciju zemlje ili građanski rat. To ne smijemo dozvoliti", kazao je Medvedev

Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev u petak je izjavio da bi se zemlja mogla suočiti sa stagnacijom ili građanskim ratom ukoliko se previše vlasti bude nalazilo u rukama samo jednog čovjeka, prenosi Reuters i ističe da se radi o očitoj aluziji na premijera i nekadašnjeg predsjednika Vladimira Putina.

"Prevelika koncentracija moći je uistinu opasna stvar: u ovoj se zemlji to dogodilo puno puta i uvijek je vodilo ili u stagnaciju zemlje ili građanski rat. To ne smijemo dozvoliti", kazao je Medvedev.

Prema njegovim riječima, pokušaji da se moć izradi na način da odgovora određenom pojedincu je vrlo opasna.

"Ako (ti pokušaji) ne stvaraju nevolje sada, stvorit će nevolje za zemlju u vrlo skoroj budućnosti", dodao je.

Tri godine nakon što je Medvedeva smjestio u Kremlj da ga zamjeni na mjestu predsjednika, Putin i dalje uživa epitet najmoćnijeg čovjeka Rusije. Dugogodišnji i čvrsti saveznici, taj je dvojac u posljednjih nekoliko mjeseci izmjenio oštru retoriku, podgrijavajući špekulacije o razlazu Medvedeva i Putina uoči predsjedničkih izbora 2012.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika