14.05.2011. / 12:47

Autor: Hina , Nacional.hr

Pakistanski parlament osudio američku akciju u kojoj je likvidiran Bin Laden

"Parlament je... osudio jednostranu akciju u Abotabadu koja predstavlja kršenje suvereniteta Pakistana", navodi se u rezoluciji parlamenta

ReutersReutersPakistanski parlament osudio je u subotu američku akciju u gradu Abotabadu u kojoj je ubijen Osama bin Laden, pozvavši na razmatranje odnosa sa SAD-om i upozorivši da bi Pakistan mogao prekinuti puteve opskrbe za američke snage u Afganistanu u slučaju novih takvih akcija.

"Parlament je... osudio jednostranu akciju u Abotabadu koja predstavlja kršenje suvereniteta Pakistana", navodi se u rezoluciji parlamenta.

Zastupnici su izjavili da su američke "jednostrane akcije" poput one u Abotabadu i napadi bespilotnih letjelica neprihvatljivi te da bi vlada trebala razmotriti prekid vitalnih puteva opskrbe za američke snage u Afganistanu ako oni ne prestanu.

Šef pakistanske obavještajne službe izjavio je da je spreman podnijeti ostavku zbog afere koja je nastala nakon američke akcije, a koja je osramotila zemlju i iznjedrila sumnju da su pakistanski obavještajci znali gdje se skriva šef Al Kaide.

Pakistan je odbacio kao apsurdnu bilo kakvu tvrdnju da su vlasti znale gdje se skriva Bin Laden.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

registracija
12/12/10

Klarens, 18.05.11. 04:38

Prvo ga naguze
A onda....ama znate dalje


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika