15.05.2011. / 14:13

Autor: Hina , Nacional.hr

Izvukli ga iz zrakoplova

Pohotni predsjednk MMF-a u zatvoru: 'Nisam pokušao silovati sobaricu'

Predsjednik Međunarodnog monetarnog fonda i potencijalni kandidat francuskih socijalista na predstojećim predsjedničkim izborima iduće godine, Dominique Strauss-Kahn uhićen je i priveden u subotu navečer u New Yorku.

Čelni čovjek Međunarodnog monetarnog fonda Dominique Strauss-Kahn, optužen u nedjelju seksualni napad, pokušaj silovanja i protuzakonito zatočenje sobarice u hotelu u New Yorku, niječe sve optužbe koje mu se pripisuju i pred sudom će kazati kako se ne osjeća krivim, izjavio je u nedjelju za France presse njegov odvjetnik u Washingtonu William Taylor.

Predsjednik Međunarodnog monetarnog fonda i potencijalni kandidat francuskih socijalista na predstojećim predsjedničkim izborima iduće godine, Dominique Strauss-Kahn uhićen je i priveden u subotu navečer u New Yorku.

Nakon što ga je mlada žena prijavila policiji, vrlo brzo je napustio hotel i požurio prema zračnoj luci no 10 minuta prije polijetanja, iz zrakoplova Air Francea na liniji za Pariz, izvela ga je i privela policija te ga odmah ispitala u policijskoj postaji na Manhattanu. Nakon toga je protiv njega podignuta optužnica.

Sobarica (32) u Sofitelovu hotelu na Times Squareu podnijela je prijavu, nakon što je uspjela pobjeći iz apartmana u kojemu se dogodio navodni napad, objasnio je glasnogovornik Browne te dodao kako je Strauss-Kahn nakon incidenta u brzini napustio hotel, o čemu svjedoči mobitel koji je ondje ostavio.

"Sobarica je policijskim inspektorima ispričala da je Strauss-Kahn izašao iz kupaonice gol, potrčao hodnikom apartmana prema njoj, ugurao je spavaću sobu, pokušavši je silovati. Pokušala ga je odgurnuti, no on ju je hodnikom odvukao do kupaonice i ondje je nastavio zlostavljati", prenio je Browne. "Također ju je pokušao zaključati u hotelskoj sobi", rekao je Browne, te dodao kako Strauss-Kahn nema diplomatski imunitet.

"Njujorški policajci su, ustvrdivši da je Strauss-Kahn uspio pobjeći, visokom dužnosniku vrlo brzo ušli u trag, ustanovivši da se nalazi u zrakoplovu Air Francea, odakle su ga izveli te potom priveli zbog ispitivanja u odjel za žrtve seksualnog zlostavljanja policijske postaje na Manhattanu. Ženi, čije ime nije objavljeno, pružena je liječnička pomoć zbog manjih ozljeda u hitnoj službi bolnice Roosevelt", rekao je glasnogovornik Browne.

Strauss-Kahn na čelo MMF-a došao je u studenome 2007. Prije toga je bio član francuske Nacionalne skupštine i profesor ekonomije na pariškom Institutu za političke nauke.

Smatrao se mogućim najozbiljnijim protukandidatom Nicolasu Sarkozyju na francuskim predsjedničkim izborima sljedeće godine.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

registracija
2/1/11

prohujalo, 15.05.11. 10:30

Kaze se da su ljudi najinteligentnija bica.
Dok zivotinja ubija da bi prezivjela, i to drugu vrstu
dotle covjek ubija covjeka samo da bi se domogao
papira koji se zove novac.
Mislim da polako mijenjam misljenje o ljudskoj vrsti.....
Psi koji se racunaju kao zivotinje, covjeku istom zna biti veci prijatelj od prijatelja ljudske vrste.....
Upitajmo se svi dali ta teza jos uvijek vrijedi ili je treba mijenjati.


registracija
11/1/10

fluid, 15.05.11. 10:37

Eto slike i prilike svjetskih gospodara života i smrti.Ostali se ne osjećaju prozvanima.Jer nisu još uhvaćeni na djelu.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika