15.05.2011. / 15:52

Autor: Hina

MMF 'u potpunosti djelatan' unatoč uhićenju njihovog čelnika zbog pokušaja silovanja

Strauss-Kahn na čelo MMF-a došao je u studenome 2007. Prije toga je bio član francuske Nacionalne skupštine i profesor ekonomije na pariškom Institutu za političke znanosti

Međunarodni monetarni fond (MMF) priopćio je u nedjelju da je "u potpunosti djelatan i operativan" unatoč uhićenju svog čelnika Dominiquea Strauss-Kahna (62) pod optužbom za seksualni napad, pokušaj silovanja i nezakonito zatočenje sobarice u hotelu u New Yorku.

U svom prvom priopćenju otkako je Strauss-Kahn uhićen u subotu navečer, MMF navodi da nema komentara i upućuje za sva pitanja na odvjetnika Strauss-Kahna i lokalne vlasti.

Očekuje se da će se Strauss-Kahn tijekom dana pojaviti pred sudom i očitovati o optužnici. Njegov odvjetnik Benjamin Brafman je izvijestio kako će šef MMF-a pred sucem izjaviti da se ne osjeća krivim. Uhićen je u zračnoj luci John F. Kennedy samo 10 minuta prije polijetanja Air Franceova zrakoplova za Pariz, u kojemu se nalazio, izjavio je glasnogovornik njujorške policije Paul Browne.

Sobarica (32) u Sofitelovu hotelu na Times Squareu podnijela je prijavu, nakon što je uspjela pobjeći iz apartmana u kojemu se dogodio navodni napad, objasnio je glasnogovornik Browne te dodao kako je Strauss-Kahn nakon incidenta u brzini napustio hotel, o čemu svjedoči mobitel koji je ondje ostavio.

Strauss-Kahn na čelo MMF-a došao je u studenome 2007. Prije toga je bio član francuske Nacionalne skupštine i profesor ekonomije na pariškom Institutu za političke znanosti.

Politički analitičari držali su da je mogući najozbiljniji protukandidat Nicolasu Sarkozyju na francuskim predsjedničkim izborima 2012. godine.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika