16.05.2011. / 18:25

Autor: Nacional.hr

Misterij Jacka Trbosjeka - Scotland Yard odbija otkriti nove informacije o legendarnom slučaju

Dokumenti o ovom slučaju sadrže podatke koje je Scotland Yard dobio prilikom istrage od 1888. do 1912. i imena četiri nova sumnjivca za ubojstva koja su počinjena davne 1888. godine i koja su zbog svoje brutalnosti i misterioznosti postala legendarna.

IlustracijaIlustracijaLondonska policija Scotland Yard vodi pravnu bitku kako bi se detalji iz istrage o legendarnom serijskom ubojici Jacku Trbosjeku zadržali u tajnosti, prenosi Daily Mail.

Dokumenti o ovom slučaju sadrže podatke koje je Scotland Yard dobio prilikom istrage od 1888. do 1912. i imena četiri nova sumnjivca za ubojstva koja su počinjena davne 1888. godine i koja su zbog svoje brutalnosti i misterioznosti postala legendarna. U Scotland Yardu smatraju da bi otkrivanje detalja istrage moglo omesti istragu, narušiti tajnost izvora koji nisu živi već preko 100 godine pa čak i dovesti do napada na rođake osoba čija imena su spominju u dokumentima, ali i da bi otkrivanje detalja o istrazi smanjilo povjerenje u policiju i njihov rad.

Pisac nekoliko knjiga o Jacku Trbosjeku i bivši policajac Trevor Marriotti je tri godine bez uspijeha pokušavao pregledati necenzurirane policijske dokumente o ovom slučaju. Marriotti smatra da bi se ovi dokumenti trebali javno objaviti jer je besmisleno držati u tajnosti dokumente o slučaju čiji sudionici nisu živi već više od 100 godina, a smatra da su korak do riješenje ovih misterioznih ubojstava jer se u njima nalaze imena četvero novih sumnjivaca i drugi novi dokazi.

Iako je u slučaju Jacka Trbosjeka bilo ukupno 11 ubojstava, smatra se da su ubojstva pet prostitutki ključ za otkrivanje ubojice jer se svih pet dogodilo u djelu Londona koji se zove Whitechapel. Prostitutkama je prerezano grlo i neki unutarnji organi su im izvađeni, uključujući srce i maternicu. Među osumnjičenima za ubojstva su Aaron Kosminski, Montague John Druitt, Michael Ostrog i Dr Francis J.Tumblety.

Ime Jack Trbosjek ili Jack Rasparač dobio je zbog pisama koje je u vrijeme ubojstava londonskoj novinskoj agenciji poslao ubojica, ali kasnije otrkiveno da je pismo lažno.

Vezane vijesti

Masakr u Siriji

Masakr u Siriji

Najmanje 43 osobe ubijene su u utorak u Siriji, od čega 20 dok su prisustvovali pogrebu u sjevernom dijelu zemlje, izvijestio je sirijski Ured za… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika