16.05.2012. / 09:16

Autor: Hina

Masakr u Siriji

Kako je objavio sirijski Ured za ljudska prava, pripadnici sirijskog režima ubili su 20 osoba koje su u Kan Šejkunu prisustvovale pokopu muškarca iz istog sela, ubijenog dan ranije

IlustracijaIlustracijaNajmanje 43 osobe ubijene su u utorak u Siriji, od čega 20 dok su prisustvovali pogrebu u sjevernom dijelu zemlje, izvijestio je sirijski Ured za ljudska prava sa sjedištem u Londonu, ocijenivši napad na pogrebnu povorku "masakrom".

"Pripadnici sirijskog režima u utorak su počinili masakr u Kan Šejkunu" u sjeverozapadnoj pokrajini Idleb, objavio je londonski Ured, zatraživši hitnu istragu o tome.

Kako je objavio sirijski Ured za ljudska prava, pripadnici sirijskog režima ubili su 20 osoba koje su u Kan Šejkunu prisustvovale pokopu muškarca iz istog sela, ubijenog dan ranije.

Napadu je svjedočilo i sedam promatrača UN-a i njihova su tri vozila oštećena. Njihovo konvoj pogodila je i jedna eksplozivna naprava. Uhvaćeni između dvije vatre, promatrači su zaštitu našli među ustaničkim borcima. Glasnogovornik oporbenog vijeća kazao je da se radi na njihovu sigurnom izlasku iz Kan Šejkuna.

Vladini mediji tvrde da su pucnjavu počeli ustanici i da su oni ti koji su napali promatrače UN-a.

UN u Siriji zasad ima 189 promatrača, oko dvije trećine od broja dogovorenog mirovnim planom Kofija Annana.

I u ostalim dijelovima Sirije u utorak je bilo dosta nasilja i napada snaga režima, u njima su smrtno stradale stradale 23 osobe - 22 civila i jedan dezerter.

Vezane vijesti

SAD od ruske tvrtke kupuje helikoptere za Afganistan

SAD od ruske tvrtke kupuje helikoptere za Afganistan

Pentagon je obavijestio Kongres o planovima nabavke dodatnih helikoptera za Afganistan od Rosoboronexporta, ruske tvrtke koju neki američki… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika