16.05.2011. / 17:32

Autor: Totalsport

San Emeterio MVP Španjolske košarkaške lige

Trener Barcelone Xavier Pascual proglašen je trenerom godine, iako je po mišljenju mnogih tu nagradu trebao dobiti Svetislav Pešić, trener Power Electronics Valencije

Fernando San EmeterioFernando San EmeterioKrilni košarkaš Caje Laboral Fernando San Emeterio proglašen je za najkorisnijeg igrača godine (MVP) u španjolskoj ACB ligi.

Španjolski internacionalac pobjedu je odnio ispred Nik Caner-Medleyja iz Estudiantesa i Jaycee Carrolla iz Gran Canarije. San Emeterio je u prosjeku zabijao 11.7 poena, imao 4.4 skoka i 3.3 asistencije po utakmici uz prosječnu valorizaciju od 16.6. Španjolac, koji je za reprezentaciju debitirao prošlog ljeta na Svjetskom prvenstvu u Turskoj, nije mogao vjerovati da je upravo on izabran za MVP-ja.

- Nisam mogao ni zamisliti takvo što. Uvijek sam razmišljao da pružim svoj maksimum u svakoj utakmici, ali nisam razmišljao da bi mogao osvojiti ovaj trofej, a sada ga držim u rukama - presretan je bio San Emeterio.

Trener Barcelone Xavier Pascual proglašen je trenerom godine, iako je po mišljenju mnogih tu nagradu trebao dobiti Svetislav Pešić, trener Power Electronics Valencije. Pešić je preuzeo Valenciju nakon katastrofalnog starta u sezonu 1-7, te ih odveo do odličnog trećeg mjesta prije doigravanja.

Vezane vijesti

ACB: Real Madrid izborio majstoricu

ACB: Real Madrid izborio majstoricu

Košarkaši madridskog Reala poravnali su rezultat (2-2) u polufinalnoj seriji ACB lige protiv Caje Laboral spasivši u Vitoriji "meč loptu" pobjedom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika