17.05.2011. / 09:44

Autor: Hina , Nacional.hr

Berlusconi izgubio i u rodnom Milanu: Premijer je 'iznenađen i ražalošćen'

Berlusconi se osobno jako uključio u predizbornu kampanju u Milanu, svom rodnom gradu i poslovnom carstvu u kojem je desnica suvereno na vlasti od 1993. godine

Talijanskog premijera Silvija Berlusconija iznenadili su i ražalostili rezultati u prvom krugu lokalnih izbora u kojima je njegov blok desnog centra izgubio potporu u nizu talijanskih gradova, uključujući i njegovo najveće uporište Milano.

Nakon 90 posto prebrojanih glasova, Berlusconijeva kandidatkinja za milansku gradonačelnicu Letizia Moratti ima 41,5 posto glasova i zaostaje za kandidatom ljevice Giulianom Piapijom s 48,1 posto. Ovakav rezultat ljevici u drugom krugu 29. i 30. svibnja daje realne izglede za povijesnu pobjedu u financijskom središtu Italije.

"On je tužan, iznenađen i tužan. Nije očekivao takav rezultat", rekli su u ponedjeljak navečer njegovi suradnici za agenciju Ansu. Berlusconijev glasnogovornik rekao je da premijer neće komentirati rezultate dok ne budu službeni kasnije u utorak.

Berlusconi se osobno jako uključio u predizbornu kampanju u Milanu, svom rodnom gradu i poslovnom carstvu u kojem je desnica suvereno na vlasti od 1993. godine.

Ljevica također uvjerljivo vodi u Torinu i nalazi se pred pobjedom u prvom krugu u svom uporištu u Bologni. U Napulju vodi Berlusconijev kandidat, ali su tamo glasove podijelila dva kandidata ljevice, što će se izbjeći u drugom krugu.

Gotovo četvrtina, odnosno 13 od 60 milijuna stanovnika Italije, bila je u nedjelju i ponedjeljak pozvana je na birališta u 1310 gradova i općina te u 11 pokrajina.

Ovakvi izborni rezultati ukazuju na to da su suđenja za korupciju i seksualne afere znatno ugrozili popularnost premijera Silvija Berlusconija.

Vezane vijesti

"Panenka" je slomila Engleze

"Panenka" je slomila Engleze

"Dirigent" talijanske nogometne reprezentacije Andrea Pirlo smatra da je način na koji je izveo jedanaesterac u četvrtfinalu Europskog nogometnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika