17.05.2011. / 12:22

Autor: Hina , Nacional.hr

'Napaljena čimpanza' Strauss-Kahn 2002. napao francusku spisateljicu

U članku uz koji je objavljen i transkript spomenute televizijske emisije prenose se riječi Tristane Banon koja tvrdi da je napadnuta 2002. dok je Strauss-Kahna intervjuirala za knjigu koju je pisala

Tijekom razgovora na francuskoj televiziji u veljači 2007. spisateljica Tristane Banon ustvrdila je da ju je prije devet godina napao Dominique Strauss-Kahn, čelnik Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) uhićen ove subote pod optužbom za seksualni napad, pokušaj silovanja i nezakonito zatočenje sobarice u hotelu u New Yorku, izvijestio je britanski The Telegraph.

U članku uz koji je objavljen i transkript spomenute televizijske emisije prenose se riječi Tristane Banon koja tvrdi da je napadnuta 2002. dok je Strauss-Kahna intervjuirala za knjigu koju je pisala.

Opisujući ga kao "napaljenog čimpanzu" spisateljica je rekla da ju je Strauss-Kahn najprije pozvao u svoj stan, a zatim joj pristupio na nasilan način.

Potom je pobjegla i razmišljala podnijeti tužbu za pokušaj silovanja, no nije željela biti poznata kao djevojka koja ima problem s političarom, navodi Telegraph.

U spominjanoj emisiji Strauss-Kahn nije spominjan imenom, no imenovan je naknadno kada je snimka emisije objavljena na internetu.

Strauss-Kahn pritvoren je zbog optužbi za seksualni napad, pokušaj silovanja i protuzakonito zatočenje 32-godišnje sobarice u hotelu Sofitelu na Times Squareu u subotu poslijepodne. Pošto ga je mlada žena prijavila policiji, vrlo brzo je napustio hotel i požurio prema zračnoj luci no deset minuta prije polijetanja, iz zrakoplova Air Francea na liniji za Pariz, izvela ga je i privela policija te ga odmah ispitala u policijskoj postaji na Manhattanu.

Strauss-Kahn je na čelo MMF-a došao u studenome 2007. Prije toga je bio član francuske Nacionalne skupštine i profesor ekonomije na pariškom Institutu za političke znanosti. U poslijednje vrijeme pripremao se za kandidaturu Stranke socijalista na predsjedničkim izborima.

Francuski mediji objavili su i da je na ručku s novinarima dnevnika La Liberation krajem travnja Strauss-Kahn rekao kako strahuje da bi mogao postati žrtvom urote, odnosno da bi mu politički protivnici mogli ugroziti kampanju za francuske predsjedničke izbore namještanjem neke afere.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
8/7/10

Maroje, 17.05.11. 13:05

Očito moje mišljenje da čileša s 62 ne pali nije točno.Izgleda da bi ovaj iz MMF-a i muhu u letu......Nastrano, fuj....


registracija
2/1/11

prohujalo, 18.05.11. 11:13

dali su i to politicke namjestalje ili istina.
Ako je istina, onda jao si ga nama-korupcija, prostitucija, droga.....zahvatila najvise drustvene slojeve. Covjek koji je u poznim godinama....nebi nista vise......ali zahvaljujuci polozaju misli da mu je sve na tanjuru. I mi se takvima klanjamo.
dali igdje postoji neka pravica ili je Bog jednostavno digao ruke od nas......


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika