18.05.2011. / 10:35

Autor: Hina , Nacional.hr

CNN: Egipćanin Saif al-Adel privremeni šef Al-Kaide

Saif al-Adel, bivši pripadnik egipatskih specijalnih snaga i egipatskog islamskog Džihada, ima oko 50 godina i bit će šef vojnog ogranka Al-Kaide

Saif al-Adel (Reuters)Saif al-Adel (Reuters)Dosadašnji visoki zapovjednik terorističke mreže Al-Kaide, Egipćanin Saif al-Adel imenovan je privremenim šefom te skupine, nakon ubojstva njezina čelnika Osame Bin Ladena 2. svibnja, javlja u utorak američki CNN.

Američka televizijska postaja oslanja se na informacije Nomana Benotmana, bivšeg libijskog ekstremističkog militanta koji je odustao od ideologije Al-Kaide.

Benotman je kazao da je imenovanje Al-Adela motivirano obezglavljenošću boraca Al-Kaide bez šefa i da je to doznao iz svojih osobnih kontakata s militantima.

Imenovanje Saifa al-Adela spominje se i u pakistanskom dnevniku "The Newsu", koji se poziva na neimenovane izvore.

Saif al-Adel, bivši pripadnik egipatskih specijalnih snaga i egipatskog islamskog Džihada, ima oko 50 godina i bit će šef vojnog ogranka Al-Kaide.

Poznat i pod imenom Muhamad Ibrahim Makavi optužen je za sudjelovanje u napadima na američka veleposlanstva u Nairobiju i Dar es Salamu 1998., a za njegovo uhićenje Amerikanci nude nagradu od pet milijuna dolara.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika