18.05.2011. / 11:32

Autor: Nacional.hr

'Pronađen prvi planet pogodan za nastanjivanje ljudi'

Ako uzmemo u obzir rezultate nove studije Living Planet Report, koja je pokazala da će nam do 2030. trebati dvije Zemlje ako nastavimo Zemljine resurse trošiti brzinom kojom to činimo sad, izgleda da bi trebali pod hitno pronaći način kako da na Gilese 581d stignemo što prije

IlustracijaIlustracijaZnanstvenici su otkrili prvi planet koji bi, uz Zemlju, mogli nastanjivati ljudi prenosi Aol News.

Planet Gilese 581d, koji kruži oko zvijezde crvenog patuljka Gilese mogao bi biti prvi kandidat za ljudsku kolonizaciju drugih planeta. Znanstvenici su do ovog otkrića došli računalnom analizom atmosfere na planetu Gilese 581d, kojom su otkrili da na planetu postoje uvjeti pogodni za život ljudi. Jedini problem je udaljenost ovog planeta, koji je od Zemlje udaljen 20 svjetlosnih godina i ljudima bi, sa sadašnjom tehnologijom, trebalo 300,000 godina da doputuju do novootkrivenog planeta.

No, ako uzmemo u obzir rezultate nove studije Living Planet Report, koja je pokazala da će nam do 2030. trebati dvije Zemlje ako nastavimo Zemljine resurse trošiti brzinom kojom to činimo sad, izgleda da bi trebali pod hitno pronaći način kako da na Gilese 581d stignemo što prije.

Vezane vijesti

U jezerima na Titanu postoji život?

U jezerima na Titanu postoji život?

Prema snimkama koje je napravila svemirska letjelica Cassini pretpostavlja se kako na površini Saturnovog mjeseca Titana postoji stotine jezera i tri… Više

Komentari

registracija
11/1/11

Kinezojapanac, 18.05.11. 14:48

Joj ako je ikako moguće da se na taj planet ne nastani čovjek koji će ga tik-tak zajebati i uništiti.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika