18.05.2011. / 18:52

Autor: Hina

Papa pozvao vjernike da mole za katolike u Kini

Papa Benedikt XVI. rekao je u srijedu da kineske komunističke vlasti pritišću vjernike koji žele biti odani Vatikanu i pozvao vjernike da mole kako bi kineski katolici smogli snage oduprijeti se pritiscima.

Papa Benedikt XVI.Papa Benedikt XVI.Papa Benedikt XVI. rekao je u srijedu da kineske komunističke vlasti pritišću vjernike koji žele biti odani Vatikanu i pozvao vjernike da mole kako bi kineski katolici smogli snage oduprijeti se pritiscima.

"Znamo da među našom braćom biskupima ima onih koji trpe i pod pritiskom su", rekao je Papa na tjednoj audijenciji i poručio: "Molitvom možemo pomoći da Crkva u Kini ostane jedinstvena, sveta i katolička".

Kina ne priznaje autoritet Pape i odbija uspostaviti službene odnose s Vatikanom sve dok Sveta Stolica ne prekine veze s Tajvanom, otokom koji matična Kina drži svojim odmetnutim teritorijem.

Između 8 i 12 milijuna kineskih katolika podijeljeno je stoga između državne kineske crkve koja imenuje biskupe bez pristanka Vatikana te crkve odane Vatikanu, koja djeluje skriveno.

Kina je u studenome imenovala biskupa bez Papina odobrenja što je Vatikan nazvao "bolnom ranom" za dijalog Svete Stolice i Pekinga te je pozvao biskupe neka ne dopuste da budu manipulirani.

Vezane vijesti

Kineski apel Europi

Kineski apel Europi

Zemlje eurozone koje su zaglibile u dužničku krizu "moraju još više imati na umu da su na istom brodu", ocijenila je u subotu agencija Xinhua, uoči… Više

Komentari

registracija
14/11/07

laufer, 18.05.11. 19:08

Nema pinke iz Kine.
Nije to Rvacka.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika