19.05.2011. / 07:50

Autor: Nacional.hr

Teške optužbe za šefa MMF-a

Dominique Strauss-Kahn dao ostavku: 'Nisam kriv, ali želim vas zaštititi'

Dominique Strauss-Kahn dao je ostavku na položaj direktora Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), ali poriče optužbe za seksualni napad i pokušaj silovanja sobarice u newyorškom hotelu.

Dominique Strauss-Kahn dao je ostavku na položaj direktora Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), ali poriče optužbe za seksualni napad i pokušaj silovanja sobarice u newyorškom hotelu.

MMF je u priopćenju objavio pismo svojeg dosadašnjeg izvršnog direktora u kojem on službeno izvješćuje Izvršni odbor o odluci da trenutačno odstupi s položaja.

"Dame i gospodo u Odboru, s neizmjernom tugom osjećam se primoranim da danas Izvršniom odboru predam ostavku na mjesto izvršnog direktora MMF-a", stoji u službenom pismu ostavke.

Strauss-Kahn navodi da su mu u ovom trenutku u mislima supruga, koju "voli više od svega", njegova djeca, obitelj i prijatelji.

Misli i na kolege u MMF-u i na "velike stvari koje su zajedno postigli u posljednje nešto više od tri godine".

"Svima želim poručiti da najjsnažnije moguće poričem sve optužbe iznesene protiv mene", navodi dosadašnji čelnik MMF-a, dodajući kako želi zaštititi instituciju kojoj je časno i odano služio te da svu svoju snagu, vrijeme i energiju želi posebno posvetiti dokazivanju svoje nevinosti.

U priopćenju MMF navodi kako će uskoro objaviti postupak izbora novog izvršnog direktora, a da u međuvremenu privremeno tu dužnost ostaje obavljati John Lipsky.

Zaražena HIV-om?

Britanski Telegraph piše kako sobarica koju je šef MMF-a seksualno napao živi u zgradi u Bronxu, koju je iznajmio Harlem United Community Aids Center, koji pruža utočište osobama zaraženima virusom HIV-a. Obično sobe u zgradi izdaju samo osobama koje su HIV pozitivne ili imaju Aids te se pretpostavlja kako je zaražena i sobarica na koju je nasrnuo Stross-Kahn.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

registracija
2/1/11

prohujalo, 20.05.11. 08:51

svi loncici su pobrkani
nekad smo spijune gledali kao ugladene gentlmene
nasto su sad spali.....
ali postoji ona stara koliko para toliko muzike


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika