21.05.2011. / 09:45

Autor: Nacional.hr

Francuzi prijete:

Prekršite li obveze, ostati ćete bez novca iz EU fondova

Francuski diplomati inzistiraju da ukoliko se utvrdi kako Hrvatska krši obveze preuzete u sklopu famoznog poglavlja 23. o Pravosuđu i temeljnim pravima, postoji mogućnost uskraćivanja pristupa pretpristupnim fondovima

Hrvatska će očito morati pristati na određene ustupkeHrvatska će očito morati pristati na određene ustupkeEuropski diplomati u ponedjeljak bi trebali raspravljati o završetku pristupnih pregovora između Hrvatske i EU. I dok s jedne strane dolaze informacije kako bi u ponedjeljak Hrvatska mogla dobiti datum završetka pregovora, s druge dolaze informacije o tome kako neke članice ne žele pristati na završetak pregovora.

Kako piše Večernji list, ključna će tema biti pitanje monitoringa provođenja europskog zakonodavstva u Hrvatskoj. A upravo je to pitanje od izuzetne važnosti za Francusku, koja zahtjeva ugradnju sigurnosnog mehanizma u klauzulu o monitoringu.

Naime, francuski diplomati inzistiraju da ukoliko se utvrdi kako Hrvatska krši obveze preuzete u sklopu famoznog poglavlja 23. o Pravosuđu i temeljnim pravima, postoji mogućnost uskraćivanja pristupa pretpristupnim fondovima. Ali i odgoda ulaska u EU za godinu dana.

Hoće li druge članice EU uspjeti ublažiti francuski stav u ponedjeljak, ili će im se u istim zahtjevima o monitoringu pridružiti još koja članica, znat će se nakon radne večere ministara vanjskih poslova u Bruxellesu.

Vezane vijesti

Europska unija postaje savezna država

Europska unija postaje savezna država

Priča oko poreza u Europskoj uniji vodi se već godinama, a ona se intenzivirala posljednjih mjeseci u okviru napornih pregovora o novom proračunu… Više

Komentari

registracija
1/1/70

, 21.05.11. 09:59

ADZe je ZLO kakvo se na ovim prostorima još nije pojavilo. Oš pretvorba....oš agresija na BiH...oš pljačka i kriminal....oš rasprodaja i zaduživanje HR nacije ....oš 200.000 lažnih branitelja..oš prodaja naše Posavine...oš izručenje SVIH HR genarala Hagu....oš primitivizam i širenje mržnje....oš koketirane s ustašama i crkvenjacima...teško je riječi pronaći a da pašu navedenim vucibatinama.....


registracija
16/6/10

nosonja, 21.05.11. 10:15

kudivotuija je to lijepo nabrojao ........i to su samo krupnije stvari!!!.....a gdje su tek one malo "manje"!!!


registracija
11/1/10

fluid, 21.05.11. 12:03

Ma nema nitko ništa protiv Hrvatske u Evropi.Ali tko se želi družiti sa lopovima i gadovima koji u većini,vode državu Hrvatsku?Svi se pjenimo kako nas nevole i ucjenjuju.Mali jesmo ali da ni kao takve nas ne žele sa praksom funkcioniranja koju je uveo HDZ za svoje vladavine,to je jasno.I nije čak ni tragedija u samom HDZ-u već u samom narodu koji tolike godine daje povjerenje baš onima koji ga najviše i popljačkaše.I još uvijek to radi. I ove tvrdnje Kosorice kako je sve jasno i transparentno1?Pa to je već sada smiješno ali za nas vrlo pogubno.


registracija
18/4/11

evomalo, 21.05.11. 14:23

Dzoni:
http://www.e-novine.com/index.php?news=47589


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika