24.05.2011. / 08:41

Autor: Hina

Europska unija uvela sankcije Siriji: 'To će naštetiti i europskim interesima'

U Londonu je američka državna tajnica Hillary Clinton pozvala Asada da prekine s nasiljem protiv prosvjednika koji traže reforme, a kojih je već gotovo tisuću ubijeno

Reuters (arhiva)Reuters (arhiva)Europska unija uvela je u ponedjeljak sankcije sirijskome predsjedniku Bašaru al-Asadu i drugim visokim sirijskim dužnosnicima i tako pojačava pritisak na Asadovu vladu da prekine s višetjednim nasiljem prema prosvjednicima.

Ministri vanjskih poslova EU-a na sastanku u Bruxellesu dogovorili su se da prošire ograničenja za Siriju tako da dodaju Asada i još devetoricu visokih dužnosnika njegove vlade na popis onih koji ne smiju putovati u Europsku uniju i kojima se zamrzava imovina.

U Londonu je američka državna tajnica Hillary Clinton pozvala Asada da prekine s nasiljem protiv prosvjednika koji traže reforme, a kojih je već gotovo tisuću ubijeno.

Sirija je već reagirala na vijest o sankcijama. Sankcije uvedene predsjedniku al-Asadu naštetit će europskim interesima jednako koliko i sirijskima, rekao je ministar vanjskih poslova Valid al-Mualem.

"Tvrdim da će ta mjera naškoditi sirijskim, ali i europskim interesima. A Sirija neće prešutjeti tu mjeru", rekao je u intervjuu za sirijsku televiziju.

Dodao je kako je uvjeren da će Sirija iz ove krize izaći još snažnija. "Predsjednik je naš vođa, tako će se i nastaviti, i siguran sam da ćemo iz ove krize izaći snažniji", rekao je.

Vezane vijesti

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

Pravomoćna presuda u postupku koji se pred mađarskim sudom vodi protiv prvog potpredsjednika vlade Radimira Čačića bit će konačna točka orijentacije… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika