24.05.2011. / 16:58

Autor: Hina

Ukradena petina ruskog proračuna za obranu

Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev više je puta izjavio da korupcija zadržava razvoj države, a antikorupcijske skupine smatraju da je problem još gori otkako je Medvedeva postavio u Kremlj njegov mentor Vladimir Putin 2008

Ruski premijer Vladimir PutinRuski premijer Vladimir PutinPetinu ruskog proračuna za obranu države svake godine ukradu korumpirani dužnosnici, nepošteni generali i pokvareni poduzetnici, izjavio je ruski glavni vojni tužitelj Sergej Fridinski u intervjuu za Rosijskuju gazetu objavljenom u utorak.

"Krade se ogroman novac, gotovo svaki peti rubalj, a vojnici još uvijek imaju opremu i oružje loše kvalitete", rekao je Fridinski. "Svake godine sve se više novaca izdvaja za obranu, ali uspjeh nije velik", kazao je on dodajući da se u prevari države koriste fiktivni računi za poslove koji su navodno obavljeni.

Fridinski nije naveo točne podatke, ali zna se da je Rusija odvojila više od 1,5 bilijuna rubalja (280 milijarda kuna) za nacionalnu obranu u proračunu za 2011. godinu.

Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev više je puta izjavio da korupcija zadržava razvoj države, a antikorupcijske skupine smatraju da je problem još gori otkako je Medvedeva postavio u Kremlj njegov mentor Vladimir Putin 2008.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika