25.05.2011. / 20:38

Autor: Hina

Abas kaže da Netanyahu ne nudi nadu za mir

Palestinski predsjednik Mahmud Abas rekao je da Izrael ne nudi "ništa na čemu bismo gradili" mir, te da će, ne bude li napretka, u rujnu tražiti od Ujedinjenih naroda priznanje palestinske države.

Mahmud AbasMahmud AbasPalestinski predsjednik Mahmud Abas rekao je da Izrael ne nudi "ništa na čemu bismo gradili" mir, te da će, ne bude li napretka, u rujnu tražiti od Ujedinjenih naroda priznanje palestinske države.

On je Palestinskoj oslobodilačkoj organizaciji PLO u srijedu rekao da se govor izraelskoga premijera Benjamina Netanyahua u američkom Kongresu u utorak "udaljio od mira" jer diktira rješenja i prije početka pregovora.

On se kani tijekom vikenda konzultirati s arapskim zemljama o novim zamislima američkoga predsjednika Baracka Obame o obnovi mirovnoga procesa te o Netanyahuovoj negativnoj reakciji.

"I prije smo govorili, i dalje to govorimo, da mi biramo pregovore, samo pregovore i ništa do pregovora. Ali ako se do rujna ništa ne dogodi, ići ćemo (od UN-a tražiti priznanje njegovih 192 članica)", rekao je Abas.

"Namjera nam nije izolirati (Izrael) niti ga lišiti legitimiteta. Nije to čin terorizma i nije jednostran", rekao je Abas.

Abasov plan da traži UN-ovo priznanje prošli su tjedan u svojim govorima u Washingtonu kritizirali i Netanyahu i Barack Obama.

Vezane vijesti

Netanyahu želi legalizaciju naselja na Zapadnoj Obali

Netanyahu želi legalizaciju naselja na Zapadnoj Obali

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu u srijedu je najavio namjeru o legaliziranju triju židovskih naselja na Zapadnoj Obali, gdje žive Palestinci,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika