04.04.2012. / 13:49

Autor: Hina

Netanyahu želi legalizaciju naselja na Zapadnoj Obali

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu u srijedu je najavio namjeru o legaliziranju triju židovskih naselja na Zapadnoj Obali, gdje žive Palestinci, koju Izrael kontrolira od 1967. otkad ju je okupirao.

Benjamin NetanyahuBenjamin NetanyahuIzraelski premijer Benjamin Netanyahu u srijedu je najavio namjeru o legaliziranju triju židovskih naselja na Zapadnoj Obali, gdje žive Palestinci, koju Izrael kontrolira od 1967. otkad ju je okupirao.

"U skoroj ću budućnosti ministru obrane Ehudu Baraku preporučiti legalizaciju naselja u Bruhinu, Sansani i REhalimu", stoji u priopćenju izraelskog premijera.

Netanyahu je tijekom tjednog sastanka Vijeća ministara izjavio da će od vladina pravnog savjetnika tražiti da "pronađe rješenje" kako četvrt Ulpana u blizini grada Ramale ne bi bio srušen.

Stajalište međunarodne zajednice je da su sva izraelska naselja na Zapadnoj Obali ilegalna, bez obzira na stajalište izraelskih vlasti o njima.

Na Zapadnoj obali živi više od 340.000 Izraelaca. Palestinci žele da Zapadna Obala postane dijelom njihove buduće države.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

registracija
23/12/11

jebokomunjare, 04.04.12. 13:53

Stari IZRAEL se sastojao od 10 razlicitih PLEMENA a ne samo ZIDOVA -ZIDOVI su samo jedno od tih 10 Plemena, a taj Teritorij sto IZRAEL sada trazi natrag je ustvari teritorij od svih tih plemena --a ZIDOVI bi to htjeli sve za sebe.....


registracija
11/10/10

agaSovulj, 04.04.12. 14:37

a mi naivci mislili da će ta naselja ostaviti Palestincima


registracija
19/4/11

aircanada, 04.04.12. 23:12

Sve ima svoj rok trajanja, pa i fašizam izraela.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika