26.05.2011. / 08:36

Autor: Hina

SAD: Loughner nesposoban za suđenje

Glasnogovornik američkog državnog odvjetništva kazao je kako oni vjeruju da se stanje Jared Loughner može popraviti uz odgovarajuće lijekove.

Savezni sudac u Phoenixu, u američkoj saveznoj državi Arizoni, presudio je u srijedu da Jared Loughner nije psihički sposoban za suđenje za ubojstvo šest osoba i teško ranjavanje kongresnice Gabrielle Giffords i još 11 osoba, koje je počinio 8. siječnja na skupu birača u Tusconu u Arizoni.

Odluka okružnog suca Larryja Burnsa znači da će 21-godišnji Jared Lee Loughner biti upućen u saveznu ustanovu na razdoblje od četiri mjeseca, gdje će se pokušati obnoviti njegova psihička uravnoteženost, prenosi online The Washington Post.

Glasnogovornik američkog državnog odvjetništva kazao je kako oni vjeruju da se stanje Jared Loughner može popraviti uz odgovarajuće lijekove.

Loughner je ožujku i travnju proveo pet tjedana u saveznom zatvoru u državi Missouriju na pretragama dvojice psihijatara po sudskoj odluci.

Dnevni list USA Today navodi kako je Loughner izveden iz sudnice zbog gnjevnog ispada nakon čitanja odluke suca Burnsa. Prema navodima preživjelih iz pokolja u Tusconu, Loughner je pognute glave glasno rekao: "Hvala vam za paradu nakaza! Ona je umrla ispred mene", mada nije jasno na koju se od žrtava ta opaska odnosila.

Loughner će biti hospitaliziran u objektu u Springfieldu, u državi Missouri. Ročište na kojem će se ponovo odlučivati je li sposoban pratiti suđenje održat će se 21. rujna.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika