26.05.2011. / 16:05

Autor: Nacional.hr

Svjetski mediji uživo prate razvoj događaja oko uhićenja Mladića

Iz neimenovanih izvora tvrdi se kako je kuća u kojoj je uhićen zločinac bila u vlasništvu njegovog rođaka i pod policijskim nadzorom zadnja dva tjedna

Ratko MladićRatko MladićTrenutno glavna vijest svjetskih televizijskih kuća i internetskih portala uhićenje je ratnog zločinca Ratka Mladića u Srbiji.

CNN je uz vijest objavio i biografiju zločinca iz Bosne. Za masakr u Srebrenici se tvrdi kako je to bilo najveće krvoproliće u Europi nakon II Svjetskog rata. Prenose izjavu Davida Owena, poznatijeg kao Lord Owen, za kojeg piše kako je bio izaslanik EU u Jugoslaviji. Owen kaže kako je Mladić ostao junak za neke od svojih vojnika, napominjući kako su vođu bosanskih Srba skrivale pristalice u Srbiji. Za rat u Bosni od 1992. do 1995. godine navodi se kako je bio najduži među ratovima koji su započeli nakon raspada Jugoslavije u ranim 90-ima. Ističu da su snage bosanskih Srba potpomognute vladom tadašnjeg jugoslavenskog predsjednika Slobodana Miloševića zauzele više od pola Bosne i Hercegovine i pokrenule rat protiv muslimanske i hrvatske populacije.

BBC uz izjavu srpskog predsjednika Borisa Tadića, koju su prenijeli gotovo svi važniji svjetski mediji ima i izjavu glasnogovornice obitelji žrtava iz Srebrenice Hajre Čatić. "Nakon 16 godina čekanja, za nas, obitelji žrtava, ovo je olakšanje", rekla je glasnogovornica.

Britanski dnevnici Guardian i Telegraph na svojim su web stranicama otvorili live-blogove na kojima se svakih nekoliko minuta objavljuju kratke nove vijesti, izjave i odluke o cijelom slučaju.

Vezane vijesti

Suđenje Mladiću odgođeno na neodređeno vrijeme

Suđenje Mladiću odgođeno na neodređeno vrijeme

Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju priopćio je u ponedjeljak kako se suđenje bivšem vojnom zapovjedniku bosanskih Srba Ratku Mladiću odgađa… Više

Komentari

registracija
2/1/11

prohujalo, 28.05.11. 12:17

mrtva usta ne govore, a zivi uz dobre advokate ponekad i samu zrtvu proglase krivom.....


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika