26.05.2011. / 17:02

Autor: Totalsport

NSBiH usvojio novi statut i očekuje ukidanje suspenzije

Novim je statutom predviđeno da NSBiH ima jednog predsjednika s četverogodišnjim mandatom, a ne tročlano predsjedništvo, s po jednim članom iz hrvatskog, bošnjačkog i srpskog entiteta, kao do sada

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaNogometni savez Bosne i Hercegovine (NSBiH) usvojio je u četvrtak novi statut čime bi trebao ispuniti uvjete za ukidanje suspenzije koju su mu odredile Međunarodna (FIFA) i Europska (UEFA) nogometna federacija.

- Skupština NSBiH jednoglasno je, s 55 glasova, podržala novi statut - potvrdio je Dino Begić, član Odbora za normalizaciju koji je imenovala FIFA.

Novim je statutom predviđeno da NSBiH ima jednog predsjednika s četverogodišnjim mandatom, a ne tročlano predsjedništvo, s po jednim članom iz hrvatskog, bošnjačkog i srpskog entiteta, kao do sada. Upravo je to bio razlog suspenzije koju su FIFA i UEFA nametnule 1. travnja.

- Nadam se da će nam FIFA i UEFA ukinuti suspenziju što je moguće ranije, a najkasnije do 31. svibnja, kako bi naša reprezentacija mogla nastaviti natjecanje u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2012. - rekao je glavni tajnik NSBiH Jasmin Baković.

Reprezentacija BiH se nakon četiri odigrane utakmice nalazi na četvrtom mjestu skupine D kvalifikacija za Euro. Sljedeću bi utakmicu trebala odigrati 3. lipnja u Bukureštu protiv Rumunjske.

Vezane vijesti

UEFA kaznila HNS s 80.000 eura

UEFA kaznila HNS s 80.000 eura

Europska nogometna organizacija (UEFA) kaznila je Hrvatski nogometni savez (HNS) s 80.000 eura zbog neprimjerenog ponašanja hrvatskih navijača na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika