26.05.2011. / 19:35

Autor: Hina

Van Rompuy: Uhićenje Ratka Mladića predstavlja prekretnicu za Srbiju

Predsjednik Europskog vijeća Herman Van Rompuy pozdravio je u četvrtak uhićenje Ratka Mladića, koje predstavlja "prekretnicu" za Srbiju i međunarodnu pravdu.

Herman Van RompuyHerman Van RompuyPredsjednik Europskog vijeća Herman Van Rompuy pozdravio je u četvrtak uhićenje Ratka Mladića, koje predstavlja "prekretnicu" za Srbiju i međunarodnu pravdu.

"Pozdravljam uhićenje bivše srpskog vojnog zapovjednika Ratka Mladića. To je prekretnica i za Srbiju i za međunarodnu pravdu", ističe u priopćenju Van Rompuy i čestita srbijanskom predsjedniku Borisu Tadiću na "tom važnom postignuću".

"Moje su misli sa žrtvama ratnih zločina i njihovih obitelji. Nadam se da ćena današnja vijest primaknuti za važan korak prema pomirenju i regionalnoj stabilnosti", dodaje Van Rompuy.

Za predsjednika Europske pučke stranke Wilfrieda Martensa Mladićeva uhićenje također je "važan korak na putu Srbije prema europskim integracijama. Puna suradnja Srbije s ICTY-em i današnje uhićenje u tom su pogledu ključni", kaže Martens.

"Mladić treba hitno biti izručen u Međunarodnom sudu kako bi pravda bila zadovoljena", rekao je Martens te dodao je da je "u mislima s obiteljima tragičnih žrtava".

Predsjednik izaslanstva Europskog parlamenta za jugoistočnu Europu Eduard Kukan također je pozdravio Mladićevo uhićenje kao "pozitivan razvoj za europske ambicije Srbije".

"Svi u Bruxellesu plješću na tu vijest i nadaju se da će to kao dobru vijest također doživjeti svi u Beogradu", dodaje Kukan.

Vezane vijesti

Europska unija postaje savezna država

Europska unija postaje savezna država

Priča oko poreza u Europskoj uniji vodi se već godinama, a ona se intenzivirala posljednjih mjeseci u okviru napornih pregovora o novom proračunu… Više

Komentari

registracija
3/12/07

Palooka, 27.05.11. 08:02

Van Rompuy, kao što kaže Nigel Farage, ima karizmu vlažne krpe a pojavnost nižeg bankovnog činovnika. Zato je vrlo bitno što onkaže!
Kažu, da je neki dan i njegova mama saznala da se on bavi politikom


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika