27.05.2011. / 16:10

Autor: Totalsport

Kolumbija: Identificirano 10 000 tijela iz masovnih grobnica

Ministar unutarnjih poslova German Vargas Lleras izjavio je kako je identifikacija posmrtnih ostataka bila 'osnova za napredak ljudskih prava' u zemlji

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaKolumbijska vlada završila je s identificiranjem gotovo 10 000 tijela zakopanih u masovnim grobnicama diljem zemlje, dužnosnici dodaju kako još toliko treba identificirati, izvještava guardian.co.uk.

Proces identifikacije žrtava trajao je zadnjih pet mjeseci, uspoređivali su se otisci prstiju s podacima u državnoj registraturi i upravi. Brojka ubijenih 9 969 muškaraca i 1 159 žena zastrašuje. Političar Iván Cepeda izjavio je kako za još tijela, u više od 10 000 grobnica, nije moguće odrediti identititet zbog toga što su ubijeni bili maloljetnici, nisu imali osobnu iskaznicu ili im otisci prstiju u državnoj upravi nisu pravilno uzeti. Imena poginulih biti će izvješena u svakoj mrtvačnici u Kolumbiji, objavljena na internetu, na zahtjev će tijela biti predana obiteljima.

Ministar unutarnjih poslova German Vargas Lleras izjavio je kako je identifikacija posmrtnih ostataka bila 'osnova za napredak ljudskih prava' u zemlji. Velika većina poginulih žrtve su sukoba ljevičarskih gerilaca, desničarskih militanata i vladnih snaga, koji u Kolumbiji traje desetljećima.

Vezane vijesti

Cartagena: 16 američkih agenata i vojnika u skandalu s prostitutkama

Cartagena: 16 američkih agenata i vojnika u skandalu s prostitutkama

Američka Tajna služba u subotu je opozvala s dužnosti 11 svojih agenata osumnjičenih da su doveli prostitutke u hotelske sobe, tijekom priprema za… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika