27.05.2011. / 16:36

Autor: Hina

Glasnogovornica: Haaški sud može primati bolesnike

Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju (ICTY), kojemu se treba izručiti bivši vojni zapovjednik bosanskih Srba Ratko Mladić, može preuzeti skrb za bolesne osobe, rekla je u petak njegova glasnogovornica Nerma Jelačić.

Zatvor Scheveningen gdje se čuvaju haaški optuženiciZatvor Scheveningen gdje se čuvaju haaški optuženiciMeđunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju (ICTY), kojemu se treba izručiti bivši vojni zapovjednik bosanskih Srba Ratko Mladić, može preuzeti skrb za bolesne osobe, rekla je u petak njegova glasnogovornica Nerma Jelačić.

"Kadri smo preuzeti skrb za bolesnike", istaknula je glasnogovornica, podsjetivši da je većina optuženika suda u Haag stigla, a da su već imali neku dijagnozu.

"Za bolesnike od osnutka skrbi prihvatni centar", dodala je. "Imamo vlastiti medicinski centar i pristup nizozemskom medicinskom sustavu, u zatvoru i izvan njega".

Glasnogovornica nije htjela komentirati Mladićevo zdravstveno stanje niti reći hoće li ono utjecati na njegovo izručenje Haagu.

"Očekujemo službena izvješća srbijanskih vlasti, koje će odlučiti o njegovu izručenju sudu", kazala je.

Srbijanski sud za ratne zločine u Beogradu odlučio je u petak prijepodne da je Ratko Mladić, uhićen u četvrtak, "sposoban za izručenje" ICTY-ju, koji ga tereti za ratne zločine, zločine protiv čovječnosti i genocid.

Zatvori toga suda su u četvrti Scheveningenu u Den Haagu.

Vezane vijesti

Suđenje Mladiću odgođeno na neodređeno vrijeme

Suđenje Mladiću odgođeno na neodređeno vrijeme

Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju priopćio je u ponedjeljak kako se suđenje bivšem vojnom zapovjedniku bosanskih Srba Ratku Mladiću odgađa… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika