28.05.2011. / 20:01

Autor: Nacional.hr

Hitra reakcija srpske političarke

Mladić tražio da ga pregleda predsjednica parlamenta, ona se ubrzo odazvala

Na pitanje zašto Mladić traži da ga pregleda baš predsjednica parlamenta, Šaljić je odgovorio da general nije obrazložio taj svoj zahtjev

Supruga Bosiljka Mladić i sin Darko (Reuters)Supruga Bosiljka Mladić i sin Darko (Reuters)Ratko Mladić pozvao je javnost u Srbiji da ne izaziva nerede zbog njegova uhićenja da ne bi došlo do krvoprolića na ulicama, prenio je njegove želje odvjetnik Miloš Šaljić novinarima ispred Specijalnog suda za ratne zločine u Beogradu.

Kako prenosi Blic, njegov odvjetnik tvrdi da je Mladićevo stanje i dalje 'konfuzno i loše'. Mladić je, prema njegovim riječima, tražio da ga osim liječnika pregleda i predsjednica parlamenta Srbije Slavica Đukić Dejanović, isturena članica Miloševićevih socijalista, koji su nakon voždove smrti podvrgnuti navodnim reformskih zahvatima i sada s njima koalira Tadićeva Demokratska stranka.

Na pitanje zašto Mladić traži da ga pregleda baš predsjednica parlamenta, Šaljić je odgovorio da general nije obrazložio taj svoj zahtjev. I doista, nekoliko sati nakon Mladićeve molbe, šefica srpskog parlamenta došla je u posjet. Slavica Đukić dejanović po struci je psihijatrica, pa je na Specijalnom sudu za ratne zločine u Beogradu pregledala Ratka Mladića.

Na pitanje je li došla na Mladićev poziv, predsjednica parlamenta odgovorila je da je njegovu želju procijenio sud, na čiji je poziv došla kod Mladića. Dodala je kako ništa detaljnije ne može reći zato što bi u suprotnom povrijedila liječničku tajnu.

Mladić je preko svoga odvjetnika poručio kako ne priznaje Haaški sud te da se ne osjeća krivim. "Mladić je svjestan da ide u Hag, ali jedino se želi malo oporaviti prije odlaska", rekao je Šaljić i naglasio da je haškom optuženiku bilo omogućeno da nasamo priča s obitelj i niko ih nije uznemiravao. Također je najavio da će žalbu na rješenje o izručenju predati najvjerojatnije poštom u ponedjeljak.

"Prvi put smo se vidjeli nakon deset godina. Stvarno se ne mogu sjetiti što je bilo prvo što smo jedno drugom rekli, jer je taj susret bio vrlo emotivan", izjavio je Darko Mladić za Press nakon što je zajedno s majkom Bosiljkom posjetio svog oca Ratka Mladića u pritvoru u Beogradu.

"Kroz suze je tražio da mu prije odlaska u haašku tamnicu dozvole da posjeti grob svoje kćeri, da joj zapali svijeće i ostavi cvijeće", kaže njegov odvjetnik Šaljić i prenosi točne Mladićeve riječi: "Hoću da razgovaram s mojom Anom. A kad umrem, imam samo želju da me sahranite pored nje".

Vezane vijesti

Suđenje Mladiću odgođeno na neodređeno vrijeme

Suđenje Mladiću odgođeno na neodređeno vrijeme

Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju priopćio je u ponedjeljak kako se suđenje bivšem vojnom zapovjedniku bosanskih Srba Ratku Mladiću odgađa… Više

Komentari

registracija
5/3/10

starimudrac, 28.05.11. 23:39

jeli mu i pampersicu promijenila?


registracija
21/2/11

skyway, 29.05.11. 00:00

Ja sam kao na slobodi, a nemam nista sto zelim, a Mladic bira ljecnike po svom ukusu i "cejfu". Bas je to zanimljivo, da bi bio netko i nesto u ovim nasim ojadjenim prostorima, ti najprije moras postati ratni zlocinac!


registracija
11/1/11

Kinezojapanac, 29.05.11. 03:44

Stvarno mi nije jasno i siguran sam da mi taj fenomen nikada ni neće biti jasan, kada se vratimo nekoliko godina u nazad, ta spodoba koja tvrdi i pokazuje da ima neke " osjećaje" koji se javljaju isključivo kada se radi o njima samima, trazi, želi, nareduje, moli takve zahtjeve, a pritom je totalno zaboravio kako je ubijao, nemilice naredivao smaknuca ljudi koje je isto majka rodila. Naravno da je ta spodoba bolesna, naravno kad se radi o njegovoj djeci da suze teku i da ga treba hitno razumjeti, naravno da bi ga trebalo po hitnom postupku smaknuti baciti u najdublje more, naravno da ne zaslužuje ni spomena, a kamo li toliko medijskog prostora.
Onog dana, trenutka kad se hitno počnu unistavati ti bolesni izrodi, tek tada će prije nego se usudi napraviti neko nepromisljeno djelo biti sreće u zajednicama. Dabogda ga preuzeli crni vragovi i mucili ga kad bude najmrtviji.


registracija
7/1/11

djani, 29.05.11. 07:00

Nedajte mu da ode kćeri na grob,krvnik m... mu j... on je u grob i utjero kad je saznala kakav je krvolok i ono dijete je ubio koje je gladio po glavi ,a slika je tisuću puta obišla svijet u srebrenici,koji sadist i manijak--srpske odlike,a posle glume psihijatrijske slučajeve,fuuj


registracija
20/8/10

McCoy, 29.05.11. 08:50

Kada bi general Cash pozvao gdju Kosor ili nekog drugog iz hrvatskog političkog establišmenta, oni se ne bi odazvali? Pojurili bi sa sve avionom hrvtske vlade a celu akciju bi platili srećni hrvatski poreski obveznici.
Odlika Balkanskog političkog mentaliteta su licemerje, laž i zastrašivanje.


registracija
15/8/09

vergilia, 29.05.11. 09:41

Odvratni licemjerni politički cirkusi uvijek su hrana za napaljeni narod - no, kad-tad od te se hrane - bljuje.Fuj!


registracija
2/1/11

prohujalo, 29.05.11. 09:55

kako se igramo macke i misa, ali ne samo na Balkanu
igra je postala popularna i sire.....
i najinteresantnije koliko dugo se igra, a jos nam nije dosadila.....
uvijek iz rukava vadimo nekog asa.....


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika