29.05.2011. / 10:00

Autor: Deutsche Welle

Nastavljaju se mitinzi podrške Ratku Mladiću

U Kalinoviku, rodnom mjestu Ratka Mladića danas će biti održan miting podrške ovom haškom optuženiku u organizaciji Boračke organizacije RS. Sam Mladić iz zatvora u Beogradu poziva da se ne izazivaju neredi.

Prosvjedni miting već se održao na Palama (Reuters)Prosvjedni miting već se održao na Palama (Reuters)Boračka organizacija RS održat će miting u Kalinoviku, rodnom mjestu Ratka Mladića na zahtjev općinskih boračkih organizacija koje žele izraziti nezadovoljstvo njegovim uhićenjem. Dražan Perendija, predsjednik predsjedništva Boračke organizacije kaže da borci ovim prosvjedom izražavaju i nezadovoljstvo, kako kažu 'izdajničkom politikom Srbije jer su uhitili Mladića'.

Predsjednik Boračke organizacije Pantelija Ćurguz kaže da borci ovih dana i u manjim mjestima održavaju mitinge podrške Mladiću.

Mirni prosvjed zbog uhićenja Mladića održan je jučer na Sokocu, gdje se okupilo više tisuća građana kako bi pružili podršku ovom haaškom optuženiku. Manji prosvjedi narednih dana očekuju se i u ostalim općinama u RS, a centralni je najavljen za utorak 31. svibnja u Banjaluci.

Haaški optuženik Ratko Mladić apelirao je u subotu na javnost da ne bude nikakvih nemira i nereda zbog njegovog uhićenja i da ne dođe do krvoprolića, rekao je u Beogradu njegov odvjetnik Miloš Šaljić.

Ne zna se datum izručenja Haškom tribunalu

Zamjenik srbijanskog tužioca za ratne zločine Bruno Vekarić izjavio je sinoć da se neće unaprijed priopćiti datum izručenja bivšeg vojnog lidera bosanskih Srba Ratka Mladića Haaškom tribunalu. Vekarić je naveo da novinari i javnost neće biti upoznati ni sa vremenom kada će Mladić krenuti u Tribunal.

"Datum izručenja se neće znati jer postoje sigurnosni rizici", rekao je Vekarić i dodao: "Mladić može podnijeti žalbu na izručenje do ponedjeljka kada ističe rok. Ako to uradi poštom, onda moramo pričekati još nekoliko dana. Sudsko vijeće može zasijedati naredni dan ili tri dana od istjecanja roka za slučaj da je žalba poslana poštom."

Vekarić je rekao da ne želi komentirati da li će Tužilaštvo Mladiću odobriti da posjeti kćerkin grob.

Mladić se od četvrka kada je uhićen u selu Lazarevo kod Zrenjanina nalazi u pritvoru Specijalnog suda za ratne zločine u Beogradu.

Deutsche Welle

Vezane vijesti

Suđenje Mladiću odgođeno na neodređeno vrijeme

Suđenje Mladiću odgođeno na neodređeno vrijeme

Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju priopćio je u ponedjeljak kako se suđenje bivšem vojnom zapovjedniku bosanskih Srba Ratku Mladiću odgađa… Više

Komentari

registracija
7/1/11

djani, 29.05.11. 12:52

Treba ove sa Pala u traktore i u majčicu srbiju deportirati,oni sami kažu da ne žele Bosnu,a BOSANCI,sve bosanci kao i krvnik mladić,bosančerosi


registracija
11/10/10

agaSovulj, 29.05.11. 17:21

ne zna covjek sto da kaze kad vidi ovog klinca. Napumpan od tate radikala, cetnika, jadan ni ne zna sto radi. Zalosno. I jos zalosnije sto Srbija u tome nije jedina.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika