29.05.2011. / 11:11

Autor: Hina , Nacional.hr

Više od 160 tisuća protivnika nuklearne energije na ulicama njemačkih gradova

Oko 160.000 osoba prosvjedovalo je u 21 njemačkom gradu, od kojih najviše u Berlinu, Muenchenu i Hamburgu

ReutersReutersNekoliko desetaka tisuća protivnika nuklearne energije prosvjedovalo je u dvadesetak njemačkih gradova, tražeći od vlade da ubrza napuštanje nuklearne energije.

Oko 160.000 osoba prosvjedovalo je u 21 njemačkom gradu, od kojih najviše u Berlinu, Muenchenu i Hamburgu.

Koalicija pod vodstvom Angele Merkel treba se sastati u nedjelju kako bi razmotrila kalendar zatvaranja koji je predložilo povjerenstvo formirano u ožujku, nakon nuklearne katastrofe u Fukushimi.

Po njemačkim medijima, povjerenstvo će vjerojatno sugerirati konačno napuštanje nuklearne energije u sljedećih deset godina.

ReutersReuters

Zaustavljanje svih njemačkih reaktora do 2021. zapravo je plan koji je još 2000. predložila koalicija socijaldemokrata i zelenih.

Prošle je godine međutim prošao plan o dvanaestogodišnjem produljenju tog roka rada nuklearki, što je izazvalo val revolta u Njemačkoj.

Međutim, suočena s katastrofom u Fukushimi, Njemačka bi mogla ipak ubrzati zatvaranje nuklearki o čemu bi se trebalo odlučivati na sjednici vlade 6. lipnja.

Vezane vijesti

'Njemačka ucjena'

'Njemačka ucjena'

Vrhovna koordinatorica borbe protiv europske financijske krize, njemačka kancelarka Angela Merkel, pravi razlog trenutnom jadnom stanju "Starog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika