30.05.2011. / 07:22

Autor: Hina

Kacin: Srbija nakom Mladića bliža statusu kandidatkinje

Uhićenjem Ratka Mladića Srbija je napravila korak prema Europskoj uniji, ali je još daleko od početka pregovora o članstvu ocijenio je u nedjelju za slovensku komercijalnu televizijsku postaju POP-TV Jelko Kacin, eurozastupnik iz Slovenije i izvjestitelj Europskog parlamentu o napretku Srbije prema europskoj integraciji.

Jelko KacinJelko KacinUhićenjem Ratka Mladića Srbija je napravila korak prema Europskoj uniji, ali je još daleko od početka pregovora o članstvu ocijenio je u nedjelju za slovensku komercijalnu televizijsku postaju POP-TV Jelko Kacin, eurozastupnik iz Slovenije i izvjestitelj Europskog parlamentu o napretku Srbije prema europskoj integraciji.

"Srbija je sada bliže statusu zemlje kandidata za članstvo, bliže je i dobivanju datuma za pregovore, ali je do pregovora još daleko", rekao je Kacin. On je dodao da za Srbiju više ne može biti izgovora za ispunjavanje i drugih uvjeta za približavanje EU-u, te "ozbiljnije provođenje" potrebnih zakonodavnih reformi. Uz to, podsjetio je Kacin, pred Srbijom su i izbori, pa bi se sljedeća godina mogla pokazati kao "biti ili ne biti" za njen napredak na europskom putu.

Kacin je rekao da je haaško tužiteljstvo dobro pripremljeno na buduće suđenje Mladiću. "(Glavni tužitelj Serge) Brammertz se već dugo priprema, i dokumenti nađeni u Mladićevoj kući već su u Haagu", rekao je Kacin.

Dodao je da protiv Mladića postoji dosta svjedoka, te da će jedan od njih biti i general Philipppe Morillon, jedan od zapovjednika UNPROFOR-a u vrijeme pada Srebrenice i bošnjačkih enklava na istoku BiH.

Vezane vijesti

Europska unija postaje savezna država

Europska unija postaje savezna država

Priča oko poreza u Europskoj uniji vodi se već godinama, a ona se intenzivirala posljednjih mjeseci u okviru napornih pregovora o novom proračunu… Više

Komentari

registracija
30/9/09

davor12345, 30.05.11. 10:07

Ma Srbiju treba što prije primiti u EU, sa svim onim preslatkim četnicima, noževima, zastavama s mrtvačkom glavom, žicom i kokardama i celom Ravnom Gorom!


registracija
8/7/10

Maroje, 30.05.11. 10:58

Ti će lažljivci iz EU sa svojim lažima i spletkama sve zamutiti, Svojim ulaskom tamo bit će točka na i toj papazjaniji .....EU i ne zaslužuje bolje. Žao mi je jedino radišnih njemaca.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika