30.05.2011. / 19:31

Autor: Hina , Nacional.hr

Dodik podupire prosvjede: 'Vojska RS je bila časna formacija koja je branila Srbe'

U priopćenju je navedena ocjena da je vojska RS bila "časna vojna formacija koja je branila Srbe" te da za ratne zločine trebaju odgovarati pojedinci koji su ih i počinili

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik objavio je u ponedjeljak kako podupire prosvjed zbog uhićenja haaškog optuženika Ratka Mladića te je najavio uspostavu posebnog fonda kojim bi se iz proračuna toga bosanskohercegovačkog entiteta financirali troškovi obrane Srba kojima se u Haagu sudi zbog počinjenih ratnih zločina.

Uoči prosvjednog skupa najavljenog za utorak u Banjoj Luci, koji organizira udruga razvojačenih pripadnika bivše vojske bosanskih Srba (BORS), Dodik je u pisanom priopćenju dostavljenom lokalnim medijima istaknuo kako "podupire pravo boraca i građana RS-a da izraze svoje stajalište u povodu uhićenja generala Ratka Mladića".

Pritom je dodao kako očekivanje da će taj skup proteći mirno.

U priopćenju je navedena ocjena da je vojska RS bila "časna vojna formacija koja je branila Srbe" te da za ratne zločine trebaju odgovarati pojedinci koji su ih i počinili.

Objasnio je kako će od vlade RS-a tražiti žurnu provedbu mjera kojima bi se osigurala uspostava fonda za pružanje pravne potpore Srbima koje je optužio ICTY.

Predsjednik BORS-a Pantelija Ćurguz u ponedjeljak je javno pozvao sve zainteresirane te dužnosnike RS-a da u utorak sudjeluju na skupu potpore Mladiću, najavljenom za 12 sati u Banjoj Luci.

Zamisao je organizatora, kako je objasnio Ćurguz, potaknuti ozračje u kojem će se vlasti RS obvezati da će osigurati novac za obranu Mladića i ostalih haaških optuženika srpske nacionalnosti te da će zajamčiti pristup svoj raspoložovoj arhivskoj građi koju bi njihova obrana mogla zatrebati.

Vezane vijesti

Otpor kao životni stil

Otpor kao životni stil

Eckhard Tietke više ne može odgledati niti jedan krimić: "Ovdje smo toliko često konfrontirani s policijom, plavim žmigavcima i zvukom sirene, da ja… Više

Komentari

registracija
30/9/09

davor12345, 30.05.11. 19:55

Kako da ne! Naročito ih je branila kada je granatirala Hrvatske gradove uzduž granice! Malo boom boom po civilima! A sada bi htjeli biti časni!


registracija
30/9/09

davor12345, 30.05.11. 19:57

A Mladiću nek plati odvjetnika najbolje osobno Dodik! On ima para ko peska, ionako ne zna kud će s njima, a poznati je Europejac, miljenik Zapada!


registracija
7/1/11

djani, 30.05.11. 21:31

Branili se ,od koga?????????????????
od balija i ustaša izmišljenih iz njihovih ludih glava zaluđenih od SANU i spc i akademika manijaka krvoloka


registracija
30/10/06

vladivo, 30.05.11. 21:41

Tko o čemu ,ali kurva o poštenju.


registracija
11/3/11

dunja61, 30.05.11. 23:59

Hahahaaaa, koji primitivac. Gledala sam kako provocira Škripare u Širokom. Katastrofa. On je tipičan predstavnik svoga srpskoga naroda.


registracija
30/11/10

jato, 31.05.11. 08:12

Jedino što mi se sviđa kod ove bitange jest što ne podvija rep,bori se za svoj narod, dok naši političari gledaju svoje interese.
Zar je normalno nakon krvavog rata, kojim smo se razjedinili od bivše države, da ponovno srljamo u neke integracije.???
Kao što je Hitler htio pokoriti Evropu silom, sad imaju istu taktiku ali rade malo profinjenije, ne upotrebljavaju silu već daju mrvice i lažna obećanja, i na kraju će biti ko u vrijeme kraljeva--neki sjede i uživaju a drugi rade za njih...


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika