31.05.2011. / 12:13

Autor: Nacional.hr

Liječnici savjetuju - Energetska pića loša za zdravlje djece

Liječnici upozoravaju da djeci ne trebaju energetska pića jer sadrže kofeine i druge stimulanse koji djeci nisu potrebni i koji mogu poremetiti srčani ritam i uzrokovati druge nuspojave i zdravstvene probleme

IlustracijaIlustracijaU novom izvješću velika skupina američkih liječnika upozorava da bi djeca trebala izbjegavati energetska pića zbog njihovih nuspojava, a sportska pića bi trebali piti u ograničenim količinama, prenosi Yahoo.

Liječnici upozoravaju da energetska pića mogu kod djece uzrokovati negativne nuspojave. Liječnici upozoravaju da djeci ne trebaju energetska pića jer sadrže kofeine i druge stimulanse koji djeci nisu potrebni i koji mogu poremetiti srčani ritam. Energetska pića sadrže i vitamine i neke biljne ekstrakte koji djeci nisu potrebni jer se njihov organizam još uvijek razvija, upozoravaju stručnjaci. Početkom ove godine u časopisu Pediatric objavljen je još jedan izvještaj u kojem pedijatri upozoravaju da energetska pića mogu uzrokovati napade, probleme sa bubrezima i oštećenja jetre kod djece. Iako su takvi slučajevi rijetki, liječnici upozoravaju da ipak postoji opasnost za djecu, pogotovo za onu koja boluju od nekih bolesti.

Liječnici preporučuju da je za djecu najzdravija voda, a ako se dijete intenzivno bavi sportom, dobro je da popije i neko sportsko piće jer u njemu ima šećera. Ako se dijete ne bavi intenzivno nekim sportom i manje je aktivno, bilo bi dobro da izbjegava sportska i energetska pića jer bi tako moglo samo nabaciti koji kilogram viška.

Vezane vijesti

U SAD-u je bucmasto dijete još uvijek ideal

U SAD-u je bucmasto dijete još uvijek ideal

Majke bucmaste djece često pogrešno misle da njihova djeca imaju normalnu tjelesnu težinu, a majke male djece normalne tjelesne težine misle da bi se… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika