31.05.2011. / 13:01

Autor: Hina , Nacional.hr

Talijanski tisak o Berlusconijevu porazu u Milanu: 'Raspad, poraz, uragan'

Premijer treba "poslušati poruke s birališta", drži list Il Messaggero, a poslovni list Il sole 24 Ore poraz naziva "uraganom" i ocjenjuje da se "Italija u petnaest dana promijenila, a preobrazba je duboka i radikalna"

ReutersReuters"Raspad", "poraz", "uragan", naslovi su kojima je talijanski tisak u utorak popratio rezultate lokalnih izbora na kojima je desni centar premijera Silvija Berlusconija izgubio u Milanu, njegovoj izbornoj bazi te nije uspio ljevici preoteti Napulj.

"Desni centar izgubio od Milana do Napulja", piše milanski dnevnik Corriere della Sera.

Gubitak lokalnih izbora naziva "pljuskom" vladi i ocjenjuje da su premijer i njegov saveznik iz Sjeverne lige Umberto Bossi "poniženi izborima" na kojima su pobijedili novi gradonačelnici ljevice, Giuliano Pisapia u Milanu i Luigi De Magistris u Napulju.

List La Repubblica (ljevica) ocjenjuje da su birači jasno poručili Bersluconiju kako je doba njegove čarolije prošlo, te da "zemlja želi okrenuti stranicu".

Sličnim tonovima popratila je izbore i La Stampa koja pod naslovom "raspad" piše da je "Cavaliere izgubio svoju magičnu" moć.

Premijer treba "poslušati poruke s birališta", drži list Il Messaggero, a poslovni list Il sole 24 Ore poraz naziva "uraganom" i ocjenjuje da se "Italija u petnaest dana promijenila, a preobrazba je duboka i radikalna".

Vezane vijesti

"Panenka" je slomila Engleze

"Panenka" je slomila Engleze

"Dirigent" talijanske nogometne reprezentacije Andrea Pirlo smatra da je način na koji je izveo jedanaesterac u četvrtfinalu Europskog nogometnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika