01.06.2011. / 19:54

Autor: Hina

Suđenje Mubaraku počinje 3. kolovoza

Suđenje egipatskom predsjedniku Hosniju Mubaraku i dvojici njegovih sinova optuženima za ubojstvo prosvjednika tijekom narodne pobune u siječnju i veljači te za nezakonito bogaćenje počet će 3. kolovoza, rekao je za France presse izvor blizak sudu.

Hosni MubarakHosni MubarakSuđenje egipatskom predsjedniku Hosniju Mubaraku i dvojici njegovih sinova optuženima za ubojstvo prosvjednika tijekom narodne pobune u siječnju i veljači te za nezakonito bogaćenje počet će 3. kolovoza, rekao je za France presse izvor blizak sudu.

Mubarak i njegovi sinovi Ala i Gamal te poslovni čovjek Husein Salem morat će se pojaviti pred kaznenim sudom u Kairu kojim će predsjedati Ahmed Rifat.

Prvi put u povijesti Egipta bivši predsjednik države trebao bi se pojaviti pred sudom. Vladin list Al-Ahram koji se poziva na sudske izvore, izjavio je u srijedu kako će se proces, zbog sigurnosnih razloga, održati u Šarm el Šeiku, gdje je bivši predsjednik hospitaliziran.

Američka državna tajnica Hillary Clinton u srijedu je izjavila kako se Sjedinjene Države nadaju da će Egipat provesti pošteno suđenje, jer žele "vladavinu prava". List Al-Ahram također piše kako "mržnja prema Mubaraku raste iz dana u dan, s obzirom na sve više informacija o njegovu bogatstvu i imovini u inozemstvu".

Vezane vijesti

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Prvi potpredsjednik Radimir Čačić osuđen je na godinu i deset mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine zbog prometne nesreće koju je skrivio u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika