04.06.2011. / 12:51

Autor: Hina

SAD zabrinut zbog računalnih napada

SAD je ozbiljno zabrinut zbog računalnih napada i spreman je primijeniti silu protiv onih koje smatra djelima rata, izjavio je u subotu američki ministar obrane Robert Gates na godišnjem sigurnosnom skupu u Aziji.

Robert GatesRobert GatesSAD je ozbiljno zabrinut zbog računalnih napada i spreman je primijeniti silu protiv onih koje smatra djelima rata, izjavio je u subotu američki ministar obrane Robert Gates na godišnjem sigurnosnom skupu u Aziji.

Također je rekao azijskim saveznicama da će SAD štititi morske puteve i zadržati vojnu nazočnost u regiji unatoč ograničenom proračunu i dugotrajnim ratovima u Iraku i Afganistanu.

"Računalne napade uzimamo za ozbiljno i oni dolaze iz različitih izvora, a ne samo iz jedne ili druge zemlje", rekao je Gates.

"Mogli bismo izbjeći velike međunarodne napetosti u budućnosti ako uspostavimo neke smjernice što je prije moguće kako bi ljudi znali koje su vrste djela neprihvatljive, koje nisu i koje bi mogle u stvari biti djela rata", kazao je.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

registracija
30/11/10

jato, 04.06.11. 13:16

Glup,gluplji, tko drugi nego Ameri


registracija
1/6/11

microcosmos, 04.06.11. 23:56

Ovaj ne sme da pomene Kineze, a kamoli da ih napadne. Pa nije vam to Balkan, Irak ili Libija gospodo Amerikanci. Opštepoznato je da kineska armija školuje svoje hakere za ovakve vrste upada. Da nećete možda da kopneno udjete u Kinu i oduzmete im računare???


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika